Ексклюзиви
пʼятниця, 17 вересня 2010 08:49

Треба щонайменше 24 патрони

 

— Тим, хто вперше піде на полювання, треба оформити державне посвідчення мисливця, — 89-річний Тадей Понз цього року відкрив свій 50 сезон. Він найстаріший мисливець Вінниччини. — Заплатити за вступ у товариство мисливців і рибалок та щорічний внесок. Щосезону купують відстрілочну карту.

Радить, як підібрати зброю:

— Якщо береш рушницю із закритими очима, прикладаєш до плеча, а тоді відкриваєш і правим оком бачиш колодку і мушку, значить, твоя. Якщо чогось не бачиш, треба шукати іншу. Щодо моделі, то все залежить від гаманця. ІЖ-54 коштує 2–4 тисячі гривень. Але вона не дуже зручна, а головне — не точна. За 15 тисяч гривень можна придбати німецьку "Зауер" чи "Зімсон". Вони набагато легші й зручніші.

Набої Тадей Андрійович набиває сам. Каже, що такі якісніші. Але щоб набити патрон, треба прослухати 2-годинну лекцію і добре потренуватися.

— На полювання беруть щонайменше 24 патрони. Ще потрібна сумка для здобичі, човен та одяг. Обов"язково гумові чоботи або чоботи-бродовики, штани на резинках знизу. Є спеціальне взуття на перепелів, та я купую звичайні кеди. Якщо брати все саме дешеве, то можна вписатися в 6 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Треба щонайменше 24 патрони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути