Ексклюзиви
вівторок, 28 березня 2017 06:30

Студенти провели театралізовану нічну екскурсію

Автор: фото надане прес-центром інституту філології
 

Минулого тижня студенти провели театралізовану нічну екскурсію в Інституті філології КНУ ім. Тараса Шевченка.

Захід присвятили Дню філолога й 100-річчю Української революції. Кожні півгодини протягом двох днів із 19:30 до 21:30 набирали групи відвідувачів. Проводили екскурсії понад 50 студентів-істориків. Усі переодягалися в людей середини ХІХ — початку ХХ століття.

— Серед них — письменник Михайло Булгаков, який навчався тут, генерал-губернатор Бібіков, хірург і попечитель київського навчального округу Микола Пирогов. А також багато інших відомих персонажів, причетних до історії цієї будівлі. Проводимо такий захід удруге. Додали цього разу солдатів Червоної армії, хорунжого гетьмана Скоропадського й чекіста, — розповідає голова студпарламенту історичного факультету, керівник творчого об'єднання "Ніч в Університеті" 20-річний Олексій Руденко. — На екскурсії до нас приходили різні люди, які цікавляться історією — від майбутніх вступників до викладачів.

Корпус Інституту філології розташований на столичному бульв. Шевченка. Його звели в 1850–1852 роках для Першої київської гімназії. Однак розмістили Кадетський корпус. Під час Революції і війни — військовий шпиталь, потім — Академію наук, далі — Наркомат освіти. З 1959 року — це корпус університету ім. Тараса Шевченка.

Зараз ви читаєте новину «Студенти провели театралізовану нічну екскурсію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути