Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 00:30

"Ставили катетер і випадково пробили легені"

Автор: Фото з особистого архіву Віктоа Підопригори
  Віктор Підопригора з міста Яготин Київської області пережив п’ять курсів хіміотерапії. Потребує пересадки кісткового мозку
Віктор Підопригора з міста Яготин Київської області пережив п’ять курсів хіміотерапії. Потребує пересадки кісткового мозку

У лютому 2017-го 25-річному Віктору Підопригорі з Яготина на Київщині діагностували рак крові. Потребує пересадки кісткового мозку. Турецька клініка готова обстежити, підібрати донора і прооперувати. Вартість лікування коштує майже 3 млн грн.

— Два дні мав температуру 40 градусів. Лікарі "швидкої" говорили, що це може бути через зуб мудрості, — розповідає Віктор. — Наступного ранку поїхав до стоматолога. Там сказали, що температура не через зуб. В обласній лікарні запідозрили рак крові. За тиждень отримав підтвердження.

Тиждень тому пройшов п'ятий курс хіміотерапії. Грошима допомагали родичі, сусіди, однокласники, друзі, знайомі. Здавали колеги з поліграфічного підприємства, де працюю. Звертався до людей через соцмережі. На лікування вже витратив близько 400 тисяч гривень.

Віктор працює оператором розкрійного обладнання на поліграфічному підприємстві. Він — єдина дитина пенсіонерів 61-річної Тамари Павлівни й Олександра Григоровича, 65 років.

– 22 лютого пішла в магазин по шампунь, впала й поламала ногу. Наступного дня сина поклали в обласну лікарню, — говорить Тамара Підопригора. — За тиждень Віктору призначили перший курс хімії. Батько мав сидіти біля сина. Вранці їхав, а повертався опівночі.

Через місяць Віктора треба було забрати на тиждень додому, щоб відпочив організм. Але ми з батьком захворіли на грип. Сина залишили в лікарні. Якось ставили катетер під ключичну вену й випадково пробили легені.

Дзвоню — Віктор не відповідає. Пізно ввечері хтось узяв слухавку. Кажуть: "Він у реанімації". Дві доби був непритомний, вводили в сон. Коли за тиждень перевели в палату й загоїлася рана, почали другу хімію. Тепер потрібна пересадка кісткового мозку. Сума для нас й недосяжна.

Охочі допомогти Віктору ­Підопригорі можуть переказали кошти на картку Приватбанку — 5168 7551 0135 5069, ­Підопригора Віктор Олександрович, тел. 0(66) 526 25 95.

Зараз ви читаєте новину «"Ставили катетер і випадково пробили легені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути