вівторок, 13 червня 2017 05:05

Собака Ніка вигодувала кошенят

Автор: Фото надане Назаром Смольниковим
  Собака Ніка грається з кошеням. Вважає його власною дитиною. Сама ще не народжувала
Собака Ніка грається з кошеням. Вважає його власною дитиною. Сама ще не народжувала

— Дали собаці понюхати кошенят. Вона почала їх вилизувати. Кошенята стали тулитися і мурчати до неї. На ранок у Ніки з'явилося молоко. Двійнята присмокталися, — розповідає 25-річний Назар Смольников з Івано-Франківська. Його дівчина принесла додому півторамісячних кошенят три тижні тому. Впали з даху прибудови. Їх вигодувала собака Ніка.

— Раніше Ніка ганялася за котами, щоб гратися, — говорить Назар. — Ветеринар сказав, уперше чує, що собака годувала кошенят. Таке могло б статися, якби мала щенят. Однак вона не народжувала. Має три роки.

Коричневе кошеня забрали за тиждень. Сіре — досі в нас. Має окреме місце, але майже весь час проводить із Нікою. Любить гратися її лапами. Покусує, а пес не реагує.

Раніше собака спала з нами на ліжку. Зараз лягає поряд на підлозі, щоб кошеняті було зручно.

Ніка — метис лабрадора і лайки. Має чорну гладеньку шерсть.

— До вольєра матері Ніки зробив підкоп лайка-хлопчик. Народилося 10 щенят. Їх у розпліднику роздавали безплатно, бо нечистокровні. Забрав одне. Хотів саме чорну собаку, — продовжує Назар. — Ніку дресирував сам. Читав спеціалізовані книжки, дивився відеоуроки. Перший рік проводив із нею по шість годин на день.

Ніка волелюбна і грайлива. Нікого ніколи не кусала. Може тільки захищатися. Погано реагує на наркоманів — не подобається запах марихуани. Відразу голосно гавкає.

Зламали щеняті хвоста

Назар Смольников забирає з вулиці безпритульних тварин. Шукає їм господарів. За кілька років прилаштував чотирьох щенят і двох кошенят.

— Якось прихистив дитинча вівчарки, — говорить. — Віддав сім'ї з сусіднього будинку. Дуже просили. Діти знущалися над собакою. Зламали хвоста. Потім знайшов її на вулиці. Сусіди сказали, що їм вже не потрібна.

Хвіст довелося ампутувати. Дав оголошення в інтернеті. Подзвонило зо 20 людей. П'ять днів годували обіцянками і не приїжджали. Вівчарку забрала жінка з Львівської області. Має приватний будинок із великим подвір'ям. Собака вже навела щенят.

Зараз ви читаєте новину «Собака Ніка вигодувала кошенят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути