Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2019 06:00

"Сім років живе в цивільному шлюбі. Тричі робила аборт"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"З успішної сім'ї лишився пшик. Наче хтось прокляв, — пише Інна Олексіївна з Вінниччини. — Сина двічі лікували від залежності. Боюся, аби знову не зірвався. До мене ставиться погано, хоч і живе окремо із сім'єю. Чоловік помер раптово, три роки тому. Залишилася в селі сама. Все те, що побудували разом, потребує чоловічих рук. Дуже боюся одинокості. Зустріла чоловіка. Але він одружений. Закохалася. Та чи буду я з ним у парі? Якщо ні, то чи зустріну людину, з якою могла б пов'язати свою долю?".

Листа коментує київський біоенергетик Мирослав Олійник. Дістає з конверта фото Інни. З брюнетом Анатолієм вона сидить за столиком у ресторані. Тримаються за руки, п'ють чай. Фото зроблене восени торік.

— Анатолію важко дасться рішення про розлучення. Ви бачите його своїм другим чоловіком. Не відступайте від рішення, як би на це не відреагував син. Ви господар свого життя і нікому не повинні нічого пояснювати. Не бійтеся самотності. Невдовзі у вашому домі з'явиться господар. Аби син не повернувся до випивки, йому слід відвідувати групу підтримки анонімних алкоголіків чи раз на тиждень ходити до психолога. Скоро від згубної звички не залишиться сліду.

"Чоловік хворів, але лікуватися не хотів, — розповідає у листі 60-річна Ольга Миколаївна із Івано-Франківської області. — Торік помер від крововиливу в мозок. Я не можу змиритися з втратою. Мені нічого не вдається. Донька Марія має 34 роки. Незаміжня, роботу знайти не може. Дуже знервована. Мене у всьому звинувачує. Плаче і свариться. А я переживаю за її долю. Син Петро одружений, має доньку. На одній роботі не може втриматися. На вихідних випиває. Гроші у його кишені не тримаються".

— Діти виросли, а проблем менше не стало. Донька сама винна у тому, що досі без пари. Не можна когось знайти, проводячи 24 години на добу у чотирьох стінах. Їй час шукати роботу не за фахом. Нехай вирушає на курси і не боїться вчитися. Зможе більше заробляти і почне зустрічатися з чоловіком, який згодом освідчиться. Син свариться з невісткою через випивку і безгрошів'я. Їхати на заробітки йому не можна. Там зіп'ється, зв'яжеться з поганою компанією. Надурять і обкрадуть. Повернеться додому з порожнім гаманцем. Тут на нього чекає підвищення, якщо почне працювати сумлінно, а не шукати пригоди на свою голову.

"Доньці Юлі 34 роки, а заміж ніхто не бере, — розповідає у листі вінничанка Людмила Григорівна, 58 років. — Сім років живе в цивільному шлюбі з Юрою. Тричі від нього робила аборт. Він не хоче народжувати дітей, поки не має власного житла. Та коли воно у них буде, якщо він ніде не працює? Найнявся вантажником, але зірвав спину. Пішов працювати в жек. Звідти прогнали через запої. Юля за освітою бухгалтер. Працює на дві контори, щоб прогодувати сім'ю. Прошу шукати іншого чоловіка, а вона від Юри йти боїться. Він ревнивий. З іншим їй жити не дасть".

Біоенергетик запалює свічку. Кладе праву руку на торішнє фото Юлії. Блондинка із нарощеними віями тримає оберемок ромашок.

— Чому не відпускаєте доньку у столицю? Це її шанс вирватися від альфонса і зустріти нормального чоловіка. Досить бути заручницею обставин. Якщо не зважиться на переїзд, то за рік пошкодує, що взагалі зв'язалася з цим чоловіком. Він до загсу не поведе, бо вже має все, що хотів від Юлії. Якщо наважиться народити від нього, на аліменти може не розраховувати. Чоловік накиває п'ятами ще до того, як жінка стане матір'ю.

"Три місяці тому мене обікрав зять, — пише 62-річна Інна Павлівна з Київської області. — Торік його скоротили. Роботу шукати не хоче, зате підсів на ігрові автомати. Мою пенсію спустив у казино. Будучи пенсіонеркою, я все рівно продовжую працювати. Частину грошей відкладала, бо хотіла в квартирі зробити ремонт. Він про схованку знав. Після того, як вкрав 60 тисяч гривень, дві ночі не повертався додому. Дочка просила, щоб я йому пробачила. Але з мене досить. Написала заяву в поліцію. Якщо не компенсує мені того, що забрав, сяде на кілька років. Він раніше притягався, але дали умовно".

— Зять страждає від ігрової залежності. Доки не почнете лікувати, грати не перестане. А тому продовжить красти. Ви не єдина, у кого цупив гроші. Двічі оббирав власних батьків. Зараз винен велику суму. Ховайте подалі документи на квартиру, бо може закласти нерухомість. Якщо заяву не заберете, сяде на кілька років. Дочка цього не пробачить. Хоча й наплачеться від чоловіка-ігромана не раз, якщо не звернеться до лікарів.

Зараз ви читаєте новину «"Сім років живе в цивільному шлюбі. Тричі робила аборт"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути