середа, 16 жовтня 2019 05:46

Сергій Гоюк збирає кубик Рубика за 12 секунд

Автор: SHPALTA.MEDIA
  Сергій Гоюк почав складати кубики Рубика два роки тому. Зараз може зібрати 65 видів цих головоломок
Сергій Гоюк почав складати кубики Рубика два роки тому. Зараз може зібрати 65 видів цих головоломок

— Ходив більш як на 15 гуртків. Відвідував танці, малювання, співи, англійську. Нічого не подобалося. Вирішив займатися сам, — каже 9-річний Сергій ГОЮК із Чернівців. Він — один із наймолодших в Україні збирачів кубика Рубика на швидкість. Найпростіший — із шістьма ребрами — складає за 12 с.

— Після першого класу на літніх канікулах Сергій шукав заняття. Купила йому першу піраміду, — розповідає мати 32-річна Оксана Гоюк. — Ніхто не знав, як її зібрати. Син знайшов відеоуроки і сам склав. Потім попросив купити іншу. Демонстрував гарні результати швидкості. Збирав одну, а ми вже замовляли наступну. Коли умів складати понад 30 головоломок, почав проводити майстер-класи для дітей.

— Перший кубик Рубика довго не міг зібрати. А коли вдалося, то сподобалося, — говорить Сергій.

Він вчиться складати кубики з відео-уроків на "Ютюбі". Збирає конструктори щодня по 2–2,5 год.

— Решту вільного часу відпочиваю та роблю уроки. Школа подобається, особливо люблю уроки математики й фізкультури. Коли виросту, стану програмістом, — продовжує.

Сергій Гоюк бере участь у міжнародних змаганнях із складання кубиків на швидкість. Демонстрував свої вміння у шоу "Крутіше всіх" на телеканалі "Інтер".

— На зйомках "Крутіше всіх" ми хвилювалися більше, ніж він. Син почувався вільно, камера його любить. На передачі йому подарували кубик 11 на 11 — він давно про такий мріяв, — каже Оксана Гоюк. — Сергій тренується постійно. Бо інакше результат падає, а на змаганнях кожна секунда на рахунку. Кубики не випускає з рук. Коли катається на роликах, то теж збирає.

Через кубики Сергій "воює" з 2-річним братом. Той постійно намагається гризти їх, а він забороняє. Якщо випустить, то грань зіб'ється і головоломка не крутитиметься. Молодший грається тільки поламаними кубиками.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Гоюк збирає кубик Рубика за 12 секунд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути