четвер, 16 квітня 2020 06:30

Серце Миколи Палійчука зупинилося уві сні

Автор: molbuk.ua
  ­Микола Палійчук 40 років працював на радіо­станції ”Буковина”. З дружиною виховав трьох доньок
­Микола Палійчук 40 років працював на радіо­станції ”Буковина”. З дружиною виховав трьох доньок

Чернівецький радіожурналіст 79-річний Микола ПАЛІЙЧУК помер уві сні. Мав проблеми із серцем.

— Із Миколою Івановичем познайомився 2001-го, коли прийшов працювати на Буковинське радіо. Він був редактором відділу новин, — розповідає товариш Тарас Лазарук. — Для багатьох колег — і старших, і молодших — став наставником. Навчив писати, думати, висловлюватися влучно й лаконічно. Був професіоналом.

Микола Іванович пішов з роботи п'ять років тому. Але й після того спілкувалися. Вітали один одного на всі свята. На Благовіщення телефонував йому. Але поговорити не встигли — через хвилину зв'язок обірвався. У нього був старий телефон, не завжди працював. Кілька разів передзвонював, але безрезультатно. За день зателефонувала його донька. Сказала, що батько помер. Він заснув і не прокинувся. Микола Іванович мав проблеми із серцем. Недавно лежав у лікарні.

Микола Палійчук народився в селі Келихів Снятинського району Івано-Франківської області. Закінчив Чернівецький державний університет. Майже 40 років працював у Чернівецькій обласній телерадіокомпанії на різних посадах — від редактора до заступника головного редактора радіостанції "Буковина". Торік видав документально-художню книжку "Скажи правду, навіть, якщо й не можна". Її присвятив батькам Анні Василівні й Іванові Дмитровичу.

— Микола Іванович святкував день народження 2 січня, як записано в документах. Кілька років тому дізнався, що насправді народився у грудні. Відтоді іменини відзначав двічі, — каже Лазарук.

Микола Палійчук був одружений. Залишилися троє доньок.

Зараз ви читаєте новину «Серце Миколи Палійчука зупинилося уві сні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути