Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 00:35

"Рвав на собі волосся, кусав нігті. Ковбасу діставав, щоб тільки почути її запах"

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facenews.ua
  Директор столичної школи №210 Дмитро Ламза сів на дієту торік. Пив багато води, їв невеликими порціями. Готував салати й відварене м’ясо або рибу
Директор столичної школи №210 Дмитро Ламза сів на дієту торік. Пив багато води, їв невеликими порціями. Готував салати й відварене м’ясо або рибу

Дмитро Ламза за рік схуд на 86 кілограмів

— Після схуднення став упевненим у собі. Наважився подати документи на конкурс директорів. Виграв і переїхав до столиці, — каже 25-річний Дмитро ­Ламза з міста Кам'янське на Дніпропетровщині. Працював там учителем початкових класів. Два місяці тому перебрався до Києва. Зараз він — директор школи №210.

Дмитро Ламза призначає зустріч у своєму кабінеті. Він у яскраво-фіолетовій сорочці й плетеній жилетці. Стрункий і підтягнутий.

Автор: ФОфТО: Тарас Подолян
  Директор столичної школи №210 Дмитро Ламза сів на дієту торік. Пив багато води, їв невеликими порціями. Готував салати й відварене м’ясо або рибу
Директор столичної школи №210 Дмитро Ламза сів на дієту торік. Пив багато води, їв невеликими порціями. Готував салати й відварене м’ясо або рибу

— Почав поправлятися, коли батько пішов до іншої жінки. Своє горе заїдав. Знайомі мами тішилися, що в мене гарні щічки. У 16 років на медогляді поставили діагноз "ожиріння". Мав 105 кілограмів зайвої ваги. Лікар сказав, що такої стадії, як у мене, вже не існує. Сам себе ненавидів. Розумів, що нажиратися — неправильно, але зупинитися не міг.

Коли почав працювати у школі, учні обзивали барабаном, жиртрестом, свинею. Як набрав 177 кілограмів, виникли проблеми зі здоров'ям. Задихався, з носа часто йшла кров. У 24 роки вирішив схуднути.

Найважчим був день, коли наважився відмовитися від фаст-фуду. Тоді з дітьми поїхали на екскурсію в Київ. Зайшли в "Макдональдз". Я взяв свій традиційний набір: чотири картоплі, п'ять гамбургерів, дві коли, дві порції курячих шматочків і салат. Заплатив 620 гривень. Ще до того, як почав їсти, відчув, що себе ненавиджу. Піднявся, взяв піднос. Підійшов із ним до урни. Довго стояв, але таки викинув їжу в смітник. Після того в мене зірвало дах. Раптово все тіло почало боліти. Хотів залізти в урну й дістати картоплю з гамбургерами. Був схожий на наркомана, в якого ломка.

Місяць у мене була істерика, бо постійно хотілося їсти. Мав поганий настрій, на всіх був злий. Кричав на родичів й учнів. Часто сидів біля холодильника. Рвав на собі волосся, кусав нігті. ­Ковбасу діставав, щоб тільки почути її запах. Раніше на ніч з'їдав півпалки ковбаси. Порції поступово почав зменшувати. Спочатку кілька шматків, згодом — один. Тепер можу обійтися без неї. Відмовився від піци. До того їв її щодня. На перерві ходив у їдальню. За раз міг з'їсти 10 штук. Якщо було мало, брав ще дві.

Почав пити багато води, їсти невеликими порціями. На тарілку клав жменю каші. Став готувати багато салатів. Замість солі додавав соєвий соус. Приправляв ним шматочки відвареного м'яса чи риби. Найсмачніша страва зараз — куряче сердечко зі сметаною та соєвим соусом.

За рік Дмитро схуд на 86 кг.

— Люди не могли повірити, що то я. Питали: "Куди дівся наш Дмитро?" Одяг, який раніше носив, рвав зі злості. Пасок, яким підперізував штани, різав. Бувало, вкорочував його за місяць на дві долоні. Зараз шкодую, що не зберіг. Лишилися лише штани, які купив, коли схуд на 20 кілограмів. Тепер вони з мене злітають. Якось у спортзалі спробував взяти 86 кілограмів — вагу, яку скинув. Не зміг.

Вчительку називали "Міс сало"

Американська вчителька 30-річна Сара Шмайдер важила 136 кг. На дієту сіла після того, як учні дали їй прізвисько "Міс сало".

— Дізналася про це на день народження, — розповідає Сара. — Було образливо. Зрозуміла, що хочу змін. За допомогою звернулася до дієтолога. Він склав меню із каш, супів і протеїнових коктейлів. Порадив відмовитися від солодощів. 10 місяців дотримувалася дієти. За цей час скинула 70 кілограмів.

— Надлишкова вага у мене з'явилася в дитинстві, все життя боролася з нею, — продовжує. — Дієти на якийсь час допомагали. Та потім зайві кілограми поверталися. Через це не любила фотографуватися, уникала дзеркал і спілкування з людьми. Завжди хотіла займатися скелелазінням. Але мене навіть не допускали до занять, бо була надто важка й незграбна. Тепер я стала іншою. Учні більше не вигадують мені прізвиська, а роблять компліменти.

Зараз ви читаєте новину «"Рвав на собі волосся, кусав нігті. Ковбасу діставав, щоб тільки почути її запах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути