Ексклюзиви
четвер, 05 серпня 2021 05:41

"Рана була до самої кістки"

Автор: volyninfa.com.ua
  Гліб Гаркуша займався паркуром. Коли показував друзям трюки, ногою наштрикнувся на металеву конструкцію. Помер до приїзду медиків
Гліб Гаркуша займався паркуром. Коли показував друзям трюки, ногою наштрикнувся на металеву конструкцію. Помер до приїзду медиків

— Якби на "103" вдалося додзвонитися з першого разу, син вижив би. Адже служба невідкладної медичної допомоги розташована менш як за кілометр від місця події, — каже 61-річна Алла ГАРКУША з Дрогобича на Львівщині. За її сином 16-річним Глібом справили дев'ятини.

12 липня хлопець був на дні народження у друга. Товаришам вирішив показати кілька трюків. Виліз на паркан. Під вагою хлопця огорожа деформувалася. Металева конструкція проштрикнула йому ногу. Помер від втрати крові.

— У сина на нозі була рана до самої кістки. Але він був при тямі. Попросив товаришів викликали "швидку". Один хлопець переліз через паркан. Затиснув рану Гліба своєю футболкою. Інші в цей час дзвонили медикам, але ніхто не відповідав. Лише за 7 хвилин хлопці зв'язалися з кол-центром пожежників. Там допомогли налагодити зв'язок зі службою невідкладної медичної допомоги. "Швидка" прибула через 20 хвилин після трагедії. Але Гліб уже був мертвий, — говорить Алла Гаркуша. — Синові намагалися допомогти люди зі сторони, а не ті, хто мав би це робити. Лікар навіть зі "швидкої" не вийшов, була тільки медсестра. Вона ще сказала, що не хоче йти, бо там темно. Якийсь хлопчик мусив підсвічувати їй ліхтарем.

У службі невідкладної допомоги триває службове розслідування. Алла Гаркуша готується до суду.

Гліб цьогоріч закінчив 10-й клас. Відвідував баскетбольну секцію. Любив кататися на скейті. Займався паркуром — фізичною дисципліною, в якій перешкоди долають за допомогою стрибків. Був молодший син у батьків. У них залишилася донька Ангеліна.

– 13 липня ми планували родиною разом із друзями їхати в гори, — додає Гаркуша. — Але замість спільного відпочинку всіх нас зібрало страшне горе.

Зараз ви читаєте новину «"Рана була до самої кістки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути