вівторок, 16 січня 2018 06:20

"Намагаюся боротися з російською пропагандою"

Автор: Фото надане Мауро Воерціо
  Італієць Мауро Воерціо: ”Щоб показати землякам дух свободи, який тут вибухнув, написав книгу ”Ангели ­Майдану”
Італієць Мауро Воерціо: ”Щоб показати землякам дух свободи, який тут вибухнув, написав книгу ”Ангели ­Майдану”

Італієць 48-річний Мауро Воерціо через воєнні дії в Україні змінив професію бізнесмена на журналістику. Написав книгу "Ангели Майдану" та створив документальний фільм "Майдан: два роки потому".

— Із Україною мене пов'язує дружина-українка і маленька туристична фірма, яку відкрив 2007-го. Зазвичай приїжджав сюди щомісяця. Колектив в офісі працював самостійно. Все змінилося, коли "Беркут" побив молодь на Майдані в грудні. Тоді вирішив залишитися в Україні, підтримував Революцію гідності, — розповідає Мауро Воерціо.

— Два місяці був на площі під час мітингів. На третій вирішив повідомляти італійців про те, що насправді відбувається в Україні. В Італії ми ніби в сплячці. Звикли роками жити в спокійному контрольованому суспільстві. Щоб показати землякам дух свободи, який тут вибухнув, написав книгу "Ангели Майдану". Вона безкоштовно доступна в інтернеті італійською та українською мовами.

Зараз багато моїх друзів воюють на Донбасі. Їжджу до них на фронт. Публікую відеорепортажі та статті. Таким чином намагаюся боротися з російською пропагандою в Італії.

Люблю Україну, це моя друга домівка. Але не можна зробити революцію й наступного дня вирішити всі проблеми. У першу чергу, необхідно покращити міжнародні перевезення — зайнятися аеропортами, дорогами та швидкісними потягами. Міжнародне сполучення дуже важливе для економічного зростання.

Зараз ви читаєте новину «"Намагаюся боротися з російською пропагандою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути