Ексклюзиви
вівторок, 21 травня 2019 00:30

"Продукти в Україні мають смак і запах"

Автор: BZH.LIFE
  Дерік Тан переїхав з  Лондона до Києва. Йому сподобалися згуртованість українського народу і відсутність расизму в країні
Дерік Тан переїхав з Лондона до Києва. Йому сподобалися згуртованість українського народу і відсутність расизму в країні

Оператор-постановник із Великої Британії 52-річний Дерік Тан п'ять років тому переїхав в Україну.

— Жив у Франції, Італії, Австралії і на Мальті. Але розумів, що хочу чогось нового та незвичайного, — розповідає Дерік Тан англійською. — У листопаді 2013-го мав зйомки в Києві. Після роботи ходив на Майдан і допомагав протестувальникам. Бачив усе, що там відбувалося. Тоді зрозумів, хочу бути в цій країні та з цими людьми. У квітні 2014 року переїхав до Києва.

Не говорю українською. Знаю лише окремі слова. Мову вчив по вивісках у магазині й на ринку. Там багато картинок, що викликають асоціації. Розумію, що говорять українською, але сам відповісти не можу.

У Києві відмовився від машини і зрозумів, що це зручно. Знімаю квартиру на Подолі. Тут усе під рукою і відмінна транспортна розв'язка: трамваї, автобуси, метро. Улюблене місце — Труханів острів. Так дивно виглядає, коли шматок первозданної природи посеред столиці. Там старі дерева і Дніпро. В цій річці якась особлива енергія.

Дивуюся, що продукти мають смак і запах. Улітку помідор, хоч і негарний, але ароматний, солодкий. У наших супермаркетах вони весь час однакові: красиві й без смаку. Скуповуюся на Житньому та Лук'янівському ринках. Часто беру їжу в жінок, які продають домашнє. Звикав до сиру, сметани не із супермаркету. Їхній смак насичений. Грошей на життя тут треба вдвічі менше. 200 доларів вистачає на якісну їжу й розваги. Я не вживаю алкоголь, але люблю поговорити вечорами з друзями, ходжу у спортзал.

Українці намагаються жити красиво. Важливий одяг, брендове взуття, ресторани, що відвідуєш.

За кордоном до цього ставляться простіше. І що більше в тебе грошей, то скромніше людина виглядає.

Знімаю мультфільм за власною книжкою. Живу на зароблені раніше кошти. Маю підробітки. Іноді на замовлення знімаю кліпи та короткометражне кіно.

Зараз ви читаєте новину «"Продукти в Україні мають смак і запах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути