вівторок, 22 серпня 2017 05:35

Піти в басейн коштує дешевше, ніж випити коктейль у барі

— Ніколи не думала, що залишу Україну. Доки не зустріла майбутнього чоловіка. Він — литовець, але працював у Лондоні. Познайомилися, коли приїхав подивитися Київ, — розповідає 30-річна Олександра Іоніна з Києва. Сім місяців тому переїхала в місто Рейк'явік в Ісландії.

— Почали зустрічатися на відстані. Після весілля довелося вирішувати, де житимемо. У мене виникли проблеми з візою в ­Англію, він — не бачив перспектив в Україні. Як компроміс обрали Ісландію, де чоловіку запропонували роботу. Для переїзду знадобилося близько 6 тисяч євро — переліт, проживання й харчування в перший місяць. Найважче в Ісландії знайти житло. Квартири рідко здають в оренду навіть місцевим. Власники влаштовують аукціони, щоб заробити побільше грошей. При цьому більшість кімнат пусті. Меблі є лише на кухні. Оренда однокімнатної квартири коштує 2 тисячі євро в місяць. Найдешевше знімати малу кімнату із санвузлом, холодильником і міні-кухнею. Коштує 600–700 євро. Крім оплати за перший місяць, вносять утричі більший депозит. Це гроші на випадок, якщо квартиранти щось зламають або пошкодять. Житло не здадуть без рекомендації когось із місцевих. У 99 відсотках випадків орендодавець зателефонує цій людині та все перевірить.

На продукти витрачаємо 430 євро. Купуємо молочку, м'ясо, рибу. Я вдома готую, варю супи. В польських магазинах беремо гречку, перловку, манку. У вільний час ходимо в центри водного відпочинку. Піти в басейн коштує дешевше, ніж випити коктейль у барі. В середньому такий похід коштує 7,5 євро. Якщо купити абонемент, одноразове заняття вийде 5 євро. У кожному місті є від 10 комплексів із паровими банями, критими та вуличними басейнами.

Зараз ви читаєте новину «Піти в басейн коштує дешевше, ніж випити коктейль у барі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути