середа, 09 січня 2019 05:50

"Писали мамі, що  я вже живий труп"

Автор: Фото надане Тетяною Куценко
  Тетяна Куценко із Нововолинська на Волині стоїть із доньками Вікторією (ліворуч) і Веронікою та чоловіком Андрієм. Із ним познайомилася під час навчання в Житомирі. Переїхала до його батьків
Тетяна Куценко із Нововолинська на Волині стоїть із доньками Вікторією (ліворуч) і Веронікою та чоловіком Андрієм. Із ним познайомилася під час навчання в Житомирі. Переїхала до його батьків

"Лікую рак грудей. П'ять років тому перенесла дві операції. Але цього року виявили метастази. Почала приймати препарат ібранс. Упаковка коштує 43 тисячі гривень. Є позитивна динаміка. Потрібні лише гроші", — пише на "­Фейсбуку" 34-річна Тетяна Куценко із Нововолинська на Волині. Приймати ліки має щонайменше 16 місяців. Це 688 тис. грн.

Захворювання в Тетяни виявили 2013 року.

— Тоді жила в місті Полонне на Хмельниччині. Звідти мій чоловік. З ним вчилися в інституті в Житомирі. Я — на вчительку іноземної мови. Він — на економіста, — розповідає телефоном Тетяна Куценко. — Спочатку мешкали в його батьків. Я працювала в школі, але зрозуміла, що це не моє. Влаштувалася секретарем на німецьке підприємство. За рік народила Вероніку. Звернула увагу, що з лівої груді погано йде молоко. Було боляче, коли дитина смоктала.

Пішла на обстеження. Аналіз нічого поганого не виявив. Лікар сказав періодично перевірятися. Мовляв, в організмі щось відбувається.

Згодом пішла в обласну лікарню. Там сказали: "Все добре. Ще й третю дитину народиш. Не їж м'яса, попий валеріанки і через три місяці — до нас".

Але в мене й далі пекло і боліло, коли годувала Вероніку. Мусила перевести на штучне годування.

За три роки знову поїхала на обстеження. Направили на УЗД. Опісля лікар каже: "Завтра у вас хімія". Була вже третя стадія раку.

Жінку оперували в Києві. Пройшла сім курсів хіміотерапії і 20 курсів опромінення.

— Аналізи показали, що рак відступив, — продовжує вона. — Впродовж п'яти років обстежувалася. Навіть лікар дивувався, що я одужала. Але в липні цього року комп'ютерна томографія показала метастази в печінці та легенях.

Хімію продовжувати не можна, бо серце не витримає. Призначили ібранс. Метастази в легенях зникли, в печінці наполовину зменшилися. На подальше лікування немає грошей. Зверталася в Міністерство охорони здоров'я. Вони препарат не хочуть закупляти, бо дорогий. Пояснили: таких, як я, багато.

Ми вже витратили все, що могли. Допомагають люди. А дехто писав мамі на "Фейсбук", що не варто мене лікувати, бо я вже живий труп. Нещодавно про цю ситуацію дізнався Віктор Павлік. Перерахував 10 тисяч гривень з тих, що збирав на лікування раку у свого сина.

Чоловік Тетяни 36-річний Андрій працює охоронцем у комунальному господарстві. Мають дочок Вікторію, 14 років, і 8-річну Вероніку.

Охочі допомогти Тетяні можуть переказати гроші на картку ПриватБанку 4149 4991 1968 3579 (Куценко Тетяна Валеріївна), телефон — 073 469 85 93.

Зараз ви читаєте новину «"Писали мамі, що  я вже живий труп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути