вівторок, 26 січня 2016 05:55

Петру Весклярову не поставили пам'ятник

 

5 січня виповнилося 22 роки з дня смерті ведучого телепередачі "На добраніч, діти" Петра Весклярова. Глядачі знали його як діда Панаса. Він 24 роки працював на каналі УТ-1.

— Справжнє прізвище діда Панаса було Вескляр. Походив він із єврейської родини, — говорять друзі покійного. — Петро народився в місті Тальне на Черкащині. У роки Другої світової разом із сім'єю потрапив до фільтраційного табору. Родичів розстріляли, а Петрові вдалося втекти до Києва. Там він змінив прізвище на Вескляров.

30 років працював на Київській кіностудії художніх фільмів. Знявся у 54 стрічках. Мав середню освіту, російську мову знав "зі словником". Через це його ролі озвучували інші актори.

Програму "На добраніч, діти" почав вести 1964 року. Виходила в ефір щоп'ятниці.

5 січня 1994 року Вескляров йшов повз кіностудію ім. Довженка. Прихилився до дерева й помер. Йому було 82 роки. Поховали на Байковому кладовищі у Києві.

— Надгробок прикрашає скромна плита з його фотографією. Пам'ятника досі немає, — кажуть товариші. — Дружині у спадок залишив квартиру на вулиці Саксаганського. Вона її продала. Із донькою від першого шлюбу виїхала до Америки.

Зараз ви читаєте новину «Петру Весклярову не поставили пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути