Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2021 05:50

Павло Лопата виграв набір інструментів

Автор: Фото надав Павло Лопата
  Павло Лопата з міста ­Олександрії на Кірово­градщині передплачує ”Газету по-­українськи” з перших номерів
Павло Лопата з міста ­Олександрії на Кірово­градщині передплачує ”Газету по-­українськи” з перших номерів

— Про виграш дізналися від дочок. Вони перші побачили в газеті, що я виграв набір інструментів. Мало хто вірив, що отримаю. Коли прислали, зрадів. Подарував його на 24-річчя старшому внуку Денису. "Газету по-українськи" передплачую з перших номерів. Мені в ній усе подобається. Виписуватиму, скільки не коштувала б. Іншої читати не хочу, — каже 84-річний Павло Лопата з міста Олександрії на Кіровоградщині.

Народився в селі Диківка Знам'янського району.

— Після школи робив трохи в колгоспі. А після армії пішов працювати в клубі кіномеханіком. Тоді познайомився з дружиною Надією Петрівною. Вона молодша на п'ять років. Родом із Дніпропет­ровщини. Після технікуму отримала в наш колгосп направлення на роботу в бухгалтерію. Зустрічалися три роки. На кіно пропускав її безкоштовно, — розповідає Павло Ігнатович.

— Одружилися 11 лютого ­1966-го, — продовжує. — Жити стали в моїх батьків. У дворі були дві хати. Батьки мешкали в старій, а ми — в новій. Першою в нас народилася Лариса, а за сім років — Наташа. Обидві дочки живуть в Олександрії. Лариса викладає в школі історію та правознавство. Молодша Наташа працює гінекологом в онкодиспансері. Маємо з дружиною четверо внуків.

У Павла Лопати — 44 роки робочого стажу, більшу половину з них був водієм КамАЗу.

— В Олександрію перебралися 2011-го. Переїхали ближче до дітей. Скучаємо за селом, за людьми. Але добре, що є мобільний зв'язок, то спілкуємося з багатьма. Щороку буваємо на гробках. Ходимо по місцях мого дитинства, де пас корів, — говорить Павло Лопата.

Зараз ви читаєте новину «Павло Лопата виграв набір інструментів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути