вівторок, 17 вересня 2019 05:31

Олеся Гасанова стала гідом у Нью-Йорку

Автор: ФОТО НАДАНЕ Олесею Гасановою
  Олеся Гасанова з чоловіком Ібрагімом стоять на площі Таймс Сквер у Мангеттені. Туристів навчає швидко орієнтуватись у мегаполісі
Олеся Гасанова з чоловіком Ібрагімом стоять на площі Таймс Сквер у Мангеттені. Туристів навчає швидко орієнтуватись у мегаполісі

— У США виїхали два роки тому. Чоловік працював на будівництві — проектував ванні кімнати. Окрім роботи, паралельно писала блоги в соцмережі. У них розповідала про особливості життя в Нью-Йорку. Добре знала, що цікавить людей, які хочуть сюди переїхати жити. А що туристам — гадки не мала. Почала вивчати. Тоді й закортіло стати гідом цього мегаполіса, — розповідає полтавка 22-річна Олеся Гасанова. Живе у районі Статен-Айленд.

— У блозі написала, що зможу провести екскурсію. За тиждень троє людей відгукнулися. Вивчала детально історію міста й паралельно шукала туристичні фірми, які проводять екскурсії для російськомовних туристів. Після кількох пробних екскурсій мене прийняли на роботу в агенцію.

Через малий досвід спочатку занижувала ціну на прогулянки містом. Беру за екскурсію 100 доларів із трьох туристів. За ці гроші екскурсія триває 4–5 годин. Починаємо з Нижнього Мангеттена. Одразу вчу орієнтуватися в місті, якщо не працює телефон або навігатор.

Багато туристів уявлення не мають, що таке походи Нью-Йорком. Узуватися раджу у кросівки зі шкарпетками. Сандалі натирають ноги, й тоді люди думають про рани, а не про визначні місця. У місті важке повітря, ніби дихаєш парою товченої вареної картоплі, тому із собою треба носити воду. Також варто мати дощовик. Парасолька не годиться. Її зносить вітром. Узимку краще приїжджати в пуховику. Вітер продуває наскрізь.

Одразу попереджаю — все можна фотографувати. Самим теж треба бути готовим до того, що може будь-хто підійти впритул і сфотографувати обличчя.

У Нью-Йорку кілька цікавих місць, можна побачити безкоштовно. Раджу — золоті злитки на 415 мільярдів доларів у Федеральному резервному банку Нью-Йорка. Головне — записатися на екскурсію за 30 днів до походу. У "Рокфеллер центрі" о п'ятій ранку можна потрапити на знамениті ток-шоу. У панорамному тунелі можна побачити акул, а ззовні - шоу з морськими котиками й дельфінами. Безкоштовний вхід по середах із 15:00 до 17:00. Щоб побачити близько Статую Свободи, можна проїхатися поромом, який курсує цілодобово кожні півгодини з округу Стейтен Айленд.

Зараз ви читаєте новину «Олеся Гасанова стала гідом у Нью-Йорку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути