Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2019 00:21

Олександр Горбачов помер у літаку

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com
  Олександр Горбачов з 2016‑го жив у Нью-Йорку. Там у нього діагностували рак легені. Помер, коли повертався в Україну
Олександр Горбачов з 2016‑го жив у Нью-Йорку. Там у нього діагностували рак легені. Помер, коли повертався в Україну

"Кілька днів тому мій лікар сказав, що всі доступні методи лікування вичерпані. Зараз я найбільше хочу повернутися на батьківщину. Десь там, під бруківкою вулиць Києва, ховається моє серце. Я дуже сумую й хочу повернутися додому", — написав 10 липня в соцмережі Олександр ГОРБАЧОВ, 31 рік. Три роки в американському Нью-Йорку боровся з раком легенів.

Олександр Горбачов народився в Києві. Закінчив Національний університет ім. Тараса Шевченка. Був програмістом. Брав участь у роботі благодійних організацій.

— 2016-го Сашко полетів у відрядження до Нью-Йорка й залишився там працювати, — розповідає знайома Тетяна Проценко, 29 років. — Через рік у нього діагностували рак легені. Зробили пересадку. Після операції боротьба з хворобою мала перемінний успіх. Цього року стан Сашка погіршився. Два місяці був у комі. Дихати не міг. Його підключили до апарата штучної вентиляції легень.

До України Горбачова транспортували медичним літаком. Переліт обійшовся у $100 тис. — 2,6 млн грн. Гроші зібрали за місяць друзі і волонтери.

— Сашко вірив, що вдома його зможуть урятувати, — каже Проценко. — Друзі домовилися, що після повернення його одразу покладуть до однієї зі столичних лікарень. Та до України не долетів.

Олександр Горбачов створював комп'ютерні ігри. Допомагав розвитку українським колегам за кордоном. Був членом громадської організації "Разом для України", створеної в Нью-Йорку 2014 року.

Чоловіка поховали на Берковецькому кладовищі в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Горбачов помер у літаку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути