Ексклюзиви
середа, 28 травня 2008 17:42

Новонароджену Ольгу Сумську знайшли в сумці з 50 гривнями

  Медсестра Наталія Жук доглядає за підкинутою дівчинкою. Півтора року тому біля ліфта в лікарні жінка знайшла немовля. Хлопчика назвали Владиславом, а Наталя стала його хресною матір’ю
Медсестра Наталія Жук доглядає за підкинутою дівчинкою. Півтора року тому біля ліфта в лікарні жінка знайшла немовля. Хлопчика назвали Владиславом, а Наталя стала його хресною матір’ю

Під обід 26 травня у відділенні нефрології Тернопільської обласної лікарні зникло світло. Електрик 38-річний Володимир вирішив з"ясувати причину. Піднімався сходами й почув дитячий плач. Прислухався, роззирнувся. Під сходовою кліткою побачив картату сумку. У ній було немовля.

Біля дитини лежали 50 грн і записка. Жінка написала, що хоче приховати народження дівчинки від своєї матері. Якби вона дізналася, то "забила би". Немовля забрали до дитячої лікарні.

— До нас її привезли о першій дня. Дитятко було тепло вдягнене: крім памперса, мало кофтинку і штанці, закутане зверху пеленкою. Але все одно температура тіла була знижена — всього 36,2 градуси, — розповідає Надія Пасяка, 46 років, завідувач відділення інтенсивної терапії новонароджених. — Ми покупали дитину, поклали в ліжечко з підігрівом. Її стан оцінюємо як середньої тяжкості. Дівчинка трохи збуджена. Але сьогодні (у вівторок. — "ГПУ") переводимо її до відділення патології новонароджених. Стан дитини може "зриватися". Їй потрібен постійний нагляд.

Дівчинку привезла лікарка Ольга Іванівна. Тому дівчинку назвали на її честь — Ольгою. Через те, що знайшли її в сумці, прізвище дали Сумська. Нині дитина важить 3 850 г, їсть що три години. За висновками медиків, вона народилася за три доби до того, як її знайшов електрик.

Мама її не в роддомі, а десь вдома народжувала

— Видно, що мама її не в роддомі, а десь удома народжувала. Пуповина була не перев"язана, а просто обрізана. Але тут ми все зробили так, як треба, — каже старша медсестра відділення Наталія Жук, 42 роки. — Дивіться, яке в неї личко гарне. І здоровенька. Тій сім"ї, яка виховуватиме, пощастить.

Два місяці Ольга Сумська проведе в лікарні. Щойно будуть готові необхідні документи, її переведуть до дитячого будинку "Малятко".

— Щороку до нашої лікарні одну-дві дитини підкидають. Усіх вдається виходжувати. Якось і я сама біля відділення хлопчика знайшла. Тут його доглядали. А потім охрестили. Я була хресною мамою Владика, — згадує Наталія Жук. — Згодом його всиновили і дали інше ім"я. Це єдиний із моїх похресників, з яким не маю контакту. Так би хоч на Миколая подарунки передавала.

Київська актриса Ольга Сумська, 41 рік, здивована, що її прізвище дитині дали через сумку.

— Якщо дівчинка візьме хорошу енергетику з родини Сумських, це, звичайно, добре. Та мені хотілося б, аби прізвище Сумська асоціювалося все-таки з родиною, а не з торбиною. Може, якось Сумовська було б краще? — каже актриса "ГПУ". — А моїм іменем часто називають дітей. На гастролях підходять незнайомі люди й розповідають про це. Коли мені було 16 років, актори Полтавського драматичного театру Володимир і Катерина Філатови назвали свою доньку на мою честь.

Зараз ви читаєте новину «Новонароджену Ольгу Сумську знайшли в сумці з 50 гривнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути