вівторок, 21 травня 2019 06:00

"Ночували ми в монастирі. Заснути не могли"

Автор: www.kanalukraina.tv
  Олег Оливко з міста Рава-Руська Жовківського району Львівської області з шес­ти років займається музикою. За виграні у телешоу ”Дивовижні люди” гроші планує купити фортепіано
Олег Оливко з міста Рава-Руська Жовківського району Львівської області з шес­ти років займається музикою. За виграні у телешоу ”Дивовижні люди” гроші планує купити фортепіано

13-річний Олег ОЛИВКО з міста Рава-Руська Жовківського району на Львівщині знає сотню оперних партій. Може ідентифікувати їх лише за рухами губ солістів. Він став переможцем четвертого випуску телешоу "Дивовижні люди". Виграв 100 тис. грн.

— Коли Олегу було 1,5–2 роки, любив дивитися по телевізору виступи оперних співаків, — розповідає матір 36-річна Ярина Оливко-Завада. — У нас тоді був старий телевізор. У ньому часто зникав звук. Одного разу це сталося, коли син сидів перед екраном. Дивився уважно, а потім сказав: "А я знаю, яку арію зараз виконують". Потім почав намагатися наспівувати. Коли хрещена Олега побачила це, порадила віддати сина на музику.

Співами хлопець почав займатися у 6 років.

— Викладачка Галина Мороз одразу сказала, що готуватиме сина до районного конкурсу "Веселка", — продовжує. — У мене був шок. Не розуміла, як він зможе співати на конкурсі, коли взагалі не розмовляє. Але вона запевнила, що в Олега феноменальні слух і пам'ять. Він отримав приз глядацьких симпатій. Відтоді організатори запрошували його на цей конкурс щороку. Ставав призером і переможцем. 2017-го отримав гран-прі.

2015 року Олег Оливко взяв участь у міжнародному конкурсі "Пісня серця", що організовує греко-католицька ­церква.

— Пісню "Молитва дитини за мир" для Олега написала його вчителька музики, — говорить Ярина Оливко-Завада. — Перед відбором син захворів і почав хрипнути. Втратив голос. Лікарі сказали, щоб не розмовляв. Коли хотів щось сказати, писав у блокноті. Перед виходом на сцену не розспівувався. Залишила його з викладачем, а сама пішла в зал. Хвилювалася, тремтіли руки й ноги. Цю пісню Олег не просто заспівав — він її пережив. На відборі йому дали перше місце. Фінал конкурсу відбувався у Львівській духовній семінарії, тривав увесь день. Переможців мали оголосити вранці після служби. Ночували ми в монастирі. Заснути не могли. Опівночі вийшли прогулятися по території. Побачили, що судді досі сперечаються. Учасників багато було, всі голосисті й талановиті. Уранці виявилося, що він посів друге місце. Призери виступили на гала-концерті у львівській філармонії, а потім їх повезли у Ватикан виступати перед Папою Римським.

Олег Оливко навчається у сьомому класі. Його батьки — військові. Виховують ­ще Анастасію, 11 років, і 6-місячну Юстину.

— Приходжу зі школи і сідаю вчити арії, — каже Олег. — Крім того, ще допомагаю мамі. Доки вона готує їсти, дивлюся за молодшою сестричкою, прибираю. Двічі-тричі на тиждень ходжу на співи. Разом зі старшою сестрою Настею відвідуємо заняття із народних танців. Раніше вчився грати на фортепіано, але без свого інструмента це складно. Хочу купити його за виграні гроші.

— У школі Олег вивчає три іноземні мови: англій­ську, німецьку та польську, — додає Ярина Оливко-Завада.

Зараз ви читаєте новину «"Ночували ми в монастирі. Заснути не могли"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути