Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2018 05:05

Микита Кутовий учився грати на губній гармошці по інтернету

14-річний Микита Кутовий переміг на Все­світньому фестивалі гри на губній гармошці, що відбувся в німецькому місті Троссінген. Конкурс проводять раз на чотири роки.

— Про всесвітній фестиваль гармоніки дізнався з інтернету, — розповідає Микита. — У Німеччину поїхав із батьком. Із конкурсантами спілкувався англійською. Всі підтримували. Здавалося, що попав у велику музичну родину. Виступав у категорії "Блюз/Рок/Фолк". За перше місце боровся з 33 учасниками. Емоції переповнювали, коли дізнався про перемогу. Грошового призу не було. Вручили грамоту і статуетку. Після конкурсу побував у місцевому музеї гармоніки. Сподобалося так, що ходив туди двічі.

Хлопець — восьмикласник. Відвідує художню школу. Вісім років навчається в музичній школі по класу фортепіано. Разом із батьком і старшим братом грають у музичному колективі "Листи Н". Дають концерти по всій Україні.

— На губній гармошці почав грати три роки тому, — каже Микита. — Учителів у мене немає. У навчанні допомагають відео з інтернету. Займаюся щодня.

Після перемоги в конкурсі моє життя не змінилося. На вулицях не впізнають, у соцмережах не турбують.

Зараз ви читаєте новину «Микита Кутовий учився грати на губній гармошці по інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути