четвер, 12 червня 2008 18:36

Не у всіх уболівальників є "тарілки"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Чому таку неповагу до футбольних болільників виявили всі ті, хто був причетний до проведення фінального матчу на Кубок України? У мене, шанувальника київського "Динамо" з 50-річним стажем, не вистачає слів (і це при тому, що я філолог за освітою), щоб висловити своє обурення тим, що я, як і мільйони інших болільників, був позбавлений можливості подивитись фінал по телевізору. Чому провідні українські телеканали УТ-1, "Інтер", "1+1" мовчали? Особливий докір УТ-1. Я не можу уявити, щоб національне телебачення будь-якої іншої країни вчинило так само. Так, поєдинок показував ICTV. Але хіба у всіх сьогодні є тарілки?"

Лист надійшов від Сергія Мефодовського із с. Ульянівка Миколаївського р-ну Одеської обл.

— УТ-1 показував матчі попередніх етапів Кубка України, — розповідає "ГПУ" директор Творчого об"єднання "Спорт" Національної телекомпанії України Олена Степанищева, 45 років. — Тоді ми домовлялися з компанією "Медіа Спорт Промоушн", яка за символічну плату надавала нам право на трансляції. Але права на фінальний матч належать компанії "Україна Футбол Інтернешнл" (УФІ). Сума, яку попросив УФІ, була для нас непідйомною. У телекомпанії катастрофічне фінансове становище після купівлі прав на "Євро-2008". Ми не могли собі дозволити витратити 80 тисяч євро, які виклав ICTV.

Два останні товариські матчі збірної України транслював телеканал ТЕТ.

— Перший національний не висловив ніякого зацікавлення у придбанні прав на показ матчів збірної, — пояснює голова правління УФІ Володимир Лашкул. — Ми змушені були віддати права ТЕТу. Телеправа на футбол коштують грошей. УТ-1 це має зрозуміти.

УТ-1 планує показ матчів збірної України у відбірному турнірі Кубка світу-2010. Найімовірніше, телеканал купить права на фінальну частину Мундіалю.

Зараз ви читаєте новину «Не у всіх уболівальників є "тарілки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути