Ексклюзиви
пʼятниця, 22 березня 2013 05:45

Наталію Іпатій поховають через місяць

У американському місті Чикаго 27 лютого раптово померла 33-річна поетеса Наталія Іпатій з міста Стрий на Львівщині.

Вісім років жила у Штатах. Уранці охоронець автостоянки знайшов Наталію мертвою в її авто. Знайомі припускають, міг статися інфаркт. Аби перевезти тіло в Україну, потрібно $12 тис. Гроші зібрали за тиждень через соціальні мережі.

— 2004-го ми вдвох заповнили на перерві анкету на отримання ґрін-карти, — згадує львів'янка 33-річна Марія Ходовицька-Галайцьо, однокурсниця Наталії на факультеті журналістики університету ім. Франка. Мешкали в одній кімнаті в гуртожитку. — Через місяць Наталка отримала запрошення на виїзд у Штати, у місто Чикаго, штат Іллінойс. Почала працювати у газеті "Час і події".  Квартиру орендувала, зарплату отримувала непогану, купила авто. В останні роки навчилася малювати на склі. Її запрошували оформлювати вітражі в готелях.

Наталія — єдина дитина в родині Іпатіїв. Батьки давно розлучилися.  Донька планувала забрати матір до США.

— За два дні до смерті телефонувала мамі. Казала, що зібрала всі документи для її імміграції. Була щаслива, бо помирилася з хлопцем.

15 березня у невеликій церкві святого Йосифа на Белмот-авеню чотири священики відспівали її.

Забальзамоване тіло перебуватиме на зберіганні у похоронному бюро. Друзі відправлять його в Україну наприкінці березня. Особисті речі надішлють родичам посилкою.

13  хвилин залишалося до кінця зміни варти у Коростенській виправній колонії на Житомирщині, коли наклав на себе руки 35-річний старший прапорщик. Його ім'я та прізвище не розголошують. Під час караулу він вистрелив із автомата собі в підборіддя. Чоловік не був одружений, жив із батьками.

Дев'ятини справили за 35-річною Тетяною Стасюк. Вона померла під час пологів 8 березня у районній лікарні міста Синельникове на Дніпропетровщині. До закладу її привіз чоловік Олександр. Медики кажуть, у Тетяни була патологія, несумісна з життям. Урятувати дитину не вдалося. Дівчинку хотіли назвати на честь батька — Олександрою. Удівець каже, медсестри зробили Тетяні укол і залишили саму в палаті. Нібито пішли відзначати 8 Березня. У покійної залишилася донька 13-річна Анастасія.

У ДТП на трасі між Краматорськом і Дружківкою на Донеччині загинув чемпіон світу з бальних танців 13-річний Ілля Горшенін. З партнеркою Дариною Кривко їхав на тренування до Харкова. Дівчина потрапила до лікарні з перелом стегна й лівої гомілки. Пара танцювала разом п'ять років. На похорон прийшли 200 людей. Торік Ілля й Дарина перемогли на танцювальному фестивалі в британському Блекпулі. Посіли перше місце серед сотні кращих пар світу. В автокатастрофі загинув і 24-річний водій. Він не впорався з керуванням на слизькій трасі. Машина врізалась у дерево.

 

Зараз ви читаєте новину «Наталію Іпатій поховають через місяць ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути