неділя, 01 квітня 2007 18:34

Наталія Ніколенко вишиває зубами

Автор: фото: Михайло МАРКІВ
  Наталії Ніколенко (ліворуч) дружина президента Катерина Ющенко подарувала виготовлений спеціально для неї інвалідний візок. І повідомила, що Фонд ”Україна 3000” оплатить операцію дівчини в Маямі, США
Наталії Ніколенко (ліворуч) дружина президента Катерина Ющенко подарувала виготовлений спеціально для неї інвалідний візок. І повідомила, що Фонд ”Україна 3000” оплатить операцію дівчини в Маямі, США

У п"ятницю в столичному театрі ім. Івана Франка оголосили лауреатів премії "Гордість країни-2006". Премію "рекорд року" вручили 31-річному Ігореві Неньку, який за 10 год. 29 хв. переплив протоку Ла-Манш. Титул "сила духу" присудили незрячому дизайнеру Сергієві Єрмакову та Наталії Ніколенко — художниці зі зрощеними на спині ногами. Руки дівчини не ворушаться, вона малює і вишиває, тримаючи пензель і голку в зубах.

На другому поверсі в буфеті 27-річна Маша Єфросиніна та діджей Паша, 29 років, репетирують промови. Павло говорить українською, Маша — російською. Діджей стає навшпиньки, походжає туди-сюди, розмахує руками. Єфросиніна дивиться в маленьке дзеркальце, припудрює ніс.

Коридорами самотньо походжає зарюмсана телеведуча Ольга Герасим"юк, 48 років. Промокає очі хустинкою, зітхає. Запитую, чому вона плаче.

— Це мені в партері прожектором око засліпило, — відповідає розгублено. — Тут стільки героїв! Он пішов Ян Крюков. Він урятував трирічного хлопчика Андрійка. Дитина перелізла через балкон на третьому поверсі й трималася ручками за бильця. Ян побачив це з вікна будинку напроти, вибіг і встиг упіймати хлопця за метр від асфальту.

Бізнесмен Крюков отримав звання "найкращий сусіда".

Телеведуча помічає дизайнера Сергія Єрмакова, 33 роки.

— Він сліпий і хворий на цукровий діабет, — жалісливо розказує. — Пережив 8 операцій на очах, але краще бачити не почав. Чуєте, як калатає моє серце? Я така чутлива, — в Ольги по щоці котиться сльоза.

Розповідає про дівчинку, хвору на артрогрипоз, — Наталю Ніколенко.

— Це така страшна недуга, коли ноги схожі на русалчин хвіст, а руки не ворушаться. Ця дівчинка малює, тримаючи в зубах олівець. А нещодавно ще почала вишивати, голку теж тримає зубами.

Запитую, чи робила вона в житті геройські вчинки.

— Ой, який із мене герой!— жвавішає Герасим"юк. — Але, як сказав один чудовий поет, людині потрібні страждання. Інакше вона наче метелик-одноденка, — сплескує руками. — Який поет! Але зараз ми з ним не розмовляємо.

Запитую, чи не про свого колишнього чоловіка Василя Герасим"юка вона говорить.

Герасим"юк просить Семиноженка послухати, як б"ється її серце

Очі телеведучої наповнюються сльозами.

— Не питайте мене більше нічого, бо зараз заплачу, — відвертається вона.

До театру заходить усміхнений радник прем"єр-міністра Володимир Семиноженко, 56 років. На ходу розстібає пальто, здає його до гардеробу.

— Я відчув себе героєм раз у житті, — хвалиться Семиноженко. — Коли з"їхав на гірських лижах із восьмиметрового трампліна.

Діджей Паша оголошує, що церемонію відкриє співочий дует Володимир Гришко та Катерина Бужинська. На сцені з"являється співак у чорному костюмі та жінка в зеленій сукні. Співають російською про пізнє кохання.

Паша каже:

— Я хочу перепросити Наталію Бучинську, що ми її неправильно назвали.

— Для вас пела не Катя Бужинская, а Наталья Бучинская, — пояснює Єфросиніна й запрошує на сцену лауреатів.

Єрмакова за руку веде мама. 17-річну Наталію Ніколенко двоє хлопців вивозять на інвалідному візку.

Єфросиніна для вручення нагород кличе професора Києво-Могилянської академії Мирослава Поповича, 76 років, співачку Тіну Кароль, 22 роки, та богатиря Василя Вірастюка, 32 роки. Попович підсковзується і ледь не падає. Діджей Паша кидається йому назустріч.

— Це я зумисне, — усміхається Попович.

Тіна Кароль у довгій фіолетовій сукні, поділ якої тягнеться по сцені. Вірастюк наступає на нього. Співачка завмирає з піднятою ногою, озирається назад. Василь швидко відстрибує вбік, вибачається.

— Та все гаразд, — сміється Тіна.

Зірки вручають лауреатам бронзові статуетки — жінку з піднятим над головою сонцем. Щось кажуть їм, але їхніх слів у залі не чути.

Єфросиніна оголошує, що церемонію закриває "восходящая звезда украинской эстрады Ирина Билык" і запрошує всіх у буфет. Там лауреатів і гостей пригощають шампанським та цукерками. Семиноженко намагається втішити Ольгу Герасим"юк.

— Не можна бути такою тонкосльозою, — каже він. — Я про вас такого ніколи не подумав би!

Герасим"юк просить Семиноженка послухати, як б"ється її серце.

Коридором стрімко йде Ірина Білик, 36 років, із чоловіком у чорному костюмі й темних окулярах.

— Это ж надо было назвать меня восходящей звездой! Ну и нахальство! Я такое не забываю, — вигукує вона й виходить із театру.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Ніколенко вишиває зубами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути