четвер, 16 січня 2020 00:35

"Народила трьох дітей, але ні разу заміжньою не була"

Автор: ВОЛОДИМИР КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Маю двох доньок. Молодша, Світлана, живе за кордоном, — розповідає у листі киянка Марія Олександрівна, 80 років. — Із чоловіком розійшлася, коли внучці було 16 років. Зараз їй 25. Ольга вивчилася. Працює, живе у цивільному шлюбі з хлопцем. Днями оголосили, що хочуть узаконити стосунки. Старша дочка Тетяна живе з сином біля мене. З першим чоловіком вона прожила 7 років, дітей не хотіли. З другим — була у цивільному шлюбі 3 роки. Народила сина. Коли йому виповнилося 1,5 року, пішла від чоловіка, бо бив. У внука складний характер. Хвилююся за нього".

Вкладає фото доньок. Старша Тетяна одягнена у білий спортивний костюм. Молодша Світлана — у золотистий светр.

Листи коментує київський біоенергетик Миро­слав Олійник.

— Молодша донька скоро ненадовго повернеться в Україну. Влітку відгуляєте весілля онуки, а наступного року зробить вас прабабусею. Старша донька Тетяна житиме з третім чоловіком у цивільному шлюбі. Внук характером вдався у зятя — запальний та емоційний. Через це у нього важко складатимуться стосунки з жінками. Зате завдяки своєму напору досягне багато чого у бізнесі. Такій упертості й наполегливості можна позаздрити. Швидко отримуватиме все, чого забажає. Одружиться після 30 років.

"Донька народила трьох дітей, але ні разу заміжньою не була, — пише житомирянка Оксана Григорівна, 73 роки. — 1993-го Інна завагітніла від одруженого чоловіка. Його мати, коли дізналася про їхній роман, заплатила їй кілька тисяч доларів, щоб покинула Максима і переїхала в інше місто. Знала, що Інна вагітна. Але нічого синові не розповіла. Зі своєю донькою він познайомився 2014-го, коли нашій Каті виповнилося 20 років. Дівчина поставила собі за мету знайти батька. Ми спочатку казали, що він загинув. А вона знайшла його. Навіть ДНК хотіла робити. Але Максим не наполягав. Повірив, бо дитина схожа на нього в молодості. Зараз Катя працює на фірмі свого батька. Допомагає грошима мамі й двом молодшим братам. У дочки життя не склалося. Вона гарна жінка, хороша господиня, але свою пару не знайшла".

— Досить побиватися за долю дітей та онуків. Після непростих випробувань доля буде щедрою на подарунки. Інна навесні вирушить на заробітки до Польщі. Там познайомиться з чоловіком, який зробить її щасливою. Він удівець. Чекайте зятя-іноземця в гості. Скоро проситиме руки вашої доньки. Один із онуків поїде вчитися у Краків. Катерина залишиться біля батька. Ви житимете з молодшим онуком.

"Чоловікові заборгували зар­плату за 1,5 року, — пише 65-річна Ольга Миколаївна з Чернігівської області. — Ми судилися. Все на нашу користь, але підприємство гроші не віддає. У мене голова болить щодня. Чи треба мені робити операцію на сонній артерії? Грошей нема, та ще й боюся. Може, корову продати? У нас є донька і двоє онуків. Дочці не везе з чоловіками. З одним прожила 10 років, із другим — дев'ять. Останній, Сергій, не дає їй спокою. Вони вже розлучилися. Вона зійшлася з третім. Купили з ним квартиру в кредит. А Сергій погрожує, що не дасть їй жити спокійно. Боюся за дочку і за дітей".

— Корову продавати не спішіть. Гроші на операцію дасть чоловік. До кінця зими підприємство погасить перед ним усі борги, бо змусять виконати рішення суду. Та працювати на цих роботодавців далі не раджу. Зарплату затримуватимуть. Коли почнете судитися вдруге, роботодавець збанкрутує. Щось вибити буде нереально. Другий зять відступить, коли закохається в іншу жінку.

"Пів року тому роз'їхалися з чоловіком, — пише киянка Юлія, 29 років. — Не живемо разом із моєї вини. Тепер сильно про це жалкую. Нашому сину 4,5 року. Постійно прошу Євгена повернутися в сім'ю, але він не хоче слухати. Каже, що не зможе мені пробачити. Чи є шанс умовити його? Боюся залишитися самотньою".

Біоенергетик запалює свічку. Кладе руку на весільне фото подружжя. Жінка у червоній сукні обіймає чоловіка в рожевій сорочці. Той тримає в руці свідоцтво про одруження.

— Євген може повернутися в сім'ю, але чи ви відчуватимете себе щасливою поруч із ним? За першої нагоди він згадуватиме про вашу провину. Скільки б не вибачалися, цього не забуде. Якщо готові й далі спокутувати свій вчинок, можете наполегливо благати коханого повернутися. Хоча у вас обох є шанс зустріти інших партнерів і створити нові сім'ї. Самотньою не залишитеся, але й картати себе припините. Будете мати щасливі стосунки. Не бійтеся, що цим позбавите сина батьківської уваги. Вітчим полюбить хлопця, а рідного батька дитина зможе бачити щотижня.

Зараз ви читаєте новину «"Народила трьох дітей, але ні разу заміжньою не була"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути