вівторок, 06 лютого 2018 07:25

На застіллі міг випити 10 грамів шампанського

— Мама Леоніда хотіла, щоб син став лікарем. Та він з дитинства мріяв бути космонавтом. Про інші професії й чути не хотів, — каже 63-річний Анатолій Танащук, директор школи в селі Клішківці Хотинського району Чернівецької області.

Жив по сусідству із першим космонавтом України Леонідом Каденюком.

— Будинок звів батько Леоніда 1950 року, — розповідає Танащук. — Костянтин Микитович у школі викладав фізкультуру і трудове навчання. Його дружина Ніна Андріївна працювала вчителькою молодших класів. Троє їхніх синів були дружними. Стояли один за одного горою.

Леонід Каденюк мав брата-близнюка Сергія. Він був журналістом. Старший брат Володимир працював інженером, жив у Чернівцях. Помер 2012-го. Сергій — за три роки. Батька не стало в середині 90-х. Не дожив до польоту сина. Матір Леонід Каденюк поховав у жовтні 2013-го.

— Після того продовжував навідуватися в село, — говорить Анатолій Танащук. — Як і раніше, приїздив на кілька днів. Зупинявся у батьківській хаті. Він не курив і не пив. На застіллі міг пригубити 10 грамів шампанського.

Зараз ви читаєте новину «На застіллі міг випити 10 грамів шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути