Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 05:21

На другу вищу освіту приймають без екзаменів

— Ще до Майдану з'явилася ідея пожити за кордоном. Дружина — медик. Почала шукати університети, щоб продовжити навчання. Зупинилися на Австрії. Із країною трохи знайомі. Їздили туди як туристи, — розповідає 34-річний Ярослав Зорка з Києва. Разом із дружиною живуть у австрійському місті Цветль.

Готувалися до переїзду два роки. Заощадили гроші, записалися на курси німецької, переклали документи про освіту для вступу. На другу вищу приймають без екзаменів і без тесту на знання німецької. Дружина вступила до медичного університету, я — в юридичний. Плачу 12 тисяч гривень за півроку.

Щоб мати дохід, знайшли віддалену роботу в Україні. В Австрії влаштуватися на роботу з низьким рівнем німецької важко. Крім того, студенти не мають право працювати більш як 20 годин на тиждень. ­Наступна проблема — оренда житла. Усі дивляться на те, скільки людина заробляє. Ми з дружиною по суті були безробітні. Пощастило зустріти українку, яка одружена з австрійцем. Вона вмовила чоловіка здати нам квартиру.

Зараз ви читаєте новину «На другу вищу освіту приймають без екзаменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути