Ексклюзиви
четвер, 06 березня 2008 14:45

Молоді вчителі отримують разову грошову допомогу

"Я хочу дізнатися про пільги молодим учителям, вихідцям із сільської місцевості, які після закінчення вузу їдуть працювати в село. Яку разову грошову допомогу вони мають отримати? — запитує Надія Вощан із Канівського району на Черкащині. — Я зверталась у свій відділ освіти міста Канева. Мені відповіли, що студенти, які закінчують педагогічний інститут і йдуть працювати в село, не отримують грошової допомоги. Це так чи ні?".


Відповідає Галина Слободенюк, 29 років, юрист:

— Разову допомогу надають випускникам вищих навчальних закладів, які  одержали направлення на роботу та уклали договір із вузом не менше як на три роки. Але попередньо ВНЗ має подати списки в Міністерство освіти. Там мають підтвердити, що така допомога виплачуватиметься. Тоді можна укладати договір. Допомога становить 5 мінімальних заробітних плат. (До кінця березня мінімальна зарплата — 515 грн, з 1 квітня — 525 грн). Разові виплати молодим учителям мають нарахувати протягом року в навчальному закладі. Треба пред"явити копію трудової книжки із записом про працевлаштування.

Зараз ви читаєте новину «Молоді вчителі отримують разову грошову допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути