Ексклюзиви
пʼятниця, 19 липня 2019 00:35

Митрофан Ковалюк виграв 500 гривень

Автор: Фото надане Лідією Ковалюк
  Лідія Ковалюк із села Бриків Корецького району на Рівненщині отримала 500 гривень, які виграв її ­чоловік Митрофан. Його не стало торік у ­листопаді
Лідія Ковалюк із села Бриків Корецького району на Рівненщині отримала 500 гривень, які виграв її ­чоловік Митрофан. Його не стало торік у ­листопаді

— Митрофан Маркович торік восени помер. За п'ять місяців до цього поховав рідну сестру. Певно, вона його й забрала з собою. Чоловіку було 80 років. Чотири місяці не дожив до нашого "золотого весілля" (50 років у шлюбі. — ГПУ), — каже 68-річна Лідія Ковалюк із села Бриків Корецького району на Рівненщині.

Її чоловік Митрофан Ковалюк передплатив "Газету по-українськи". Дружина відправила копію квитанції на адресу редакції. Подружжя виграло 500 грн. Гроші вдова отримала після смерті чоловіка.

— Він любив читати, тому й виписував "Газету по-українськи". Я завжди заповняла квитанцію на передплату, а він оплачував зі своєї пенсії. Коли відправляла квитанцію на розіграш, люди на пошті сміялися: "Тітко, нічого з того не буде". А як виграла, не вірили, що мені їх виплатять. Я так само сумнівалася. Але гроші отримала. Тепер куплю на них цукор.

— Ми з чоловіком — із сусідніх сіл. Він із Черниці, а я з Крилова, — говорить Лідія Тимофіївна. — Я після восьмого класу пішла в колгосп на роботу. Сапала буряки. По 3–4 гектари треба було виполоти. А восени убирати до морозів. Було, сніг мете, а ми сидимо на кагатах, чис­тимо цукрові буряки. А тепер викручує ноги та руки. Платили нам у середині 1950-х мало. Давали 30 карбованців і пару мішків цукру. Потом цукру щороку добавляли. А наприкінці існування колгоспу давали аж по 15 мішків. Ми за нього жили. Продавали, щоб купити щось з одягу чи якихось круп і порошку.

— Митрофан робив комбайнером. Виро­стили двох дочок і сина. Всі вже одружені. Найстарша Алла 30 років живе в Іркутську. Середуща Лариса — з сім'єю в Користі, а син Володя з невісткою — біля мене. Маємо п'ятеро внуків.

Зараз ви читаєте новину «Митрофан Ковалюк виграв 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути