Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2018 05:15

Михайла Чембержі поховали на Байковому кладовищі

Автор: WWW.UMOLODA.KIEV.UA
  Композитор Михайло Чембержі писав симфонії, опери та сюїти. Останні роки створював музику до театральних вистав і кінофільмів
Композитор Михайло Чембержі писав симфонії, опери та сюїти. Останні роки створював музику до театральних вистав і кінофільмів

Справили дев'ятини за композитором Михайлом Чембержі, 73 роки. Помер у ніч проти 5 березня від зупинки серця. Його поховали на Байковому кладовищі в Києві. У нього залишилися дружина Наталія Борисівна, син Андрій та онука Дарина.

— Декілька днів тому ми з Михайлом Івановичем були членами журі одного міжнародного фестивалю, — каже 71-річний Володимир Рожок, ректор музичної академії ім. Петра Чайковського. — Тішилися, що маємо так багато творчої молоді, будували плани на майбутнє.

Михайло Чембержі народився в Ізмаїлі на Одещині. Закінчив Одеське музичне училище та Донецьку консерваторію. Працював викладачем. Сім років був директором Київської музичної школи ім. Лева Ревуцького. 1994-го заснував і очолив Київську дитячу академію мистецтв.

Писав симфонії, опери та сюїти. Останні роки створював музику до театральних вистав і кінофільмів. Написав дві книжки — "Наближення до високих істин" і "Ранкові роздуми про вічне".

— Мої рідні страждають, бо в мене мало вільного часу, — казав Михайло Чембержі. — Навіть коли відпочиваю на дачі, "обвішаний" телефонами й думаю про улюблену роботу.

Зараз ви читаєте новину «Михайла Чембержі поховали на Байковому кладовищі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути