вівторок, 23 жовтня 2007 14:36

Мануель Ортеґа хотів пробігтися Києвом голяка

Автор: фото: Сергій БУРКОВСЬКИЙ
  21 жовтня австрійський співак Мануель Ортеґа вилетів до Австрії. В аеропорту його проводжала партнерка по танцях Юлія Окропірідзе
21 жовтня австрійський співак Мануель Ортеґа вилетів до Австрії. В аеропорту його проводжала партнерка по танцях Юлія Окропірідзе

У суботу австрійський співак Мануель Ортеґа, 28 років, перший залишив конкурс "Танці з зірками-3", що на телеканалі "1+1".

За кілька годин до виступу Мануель виходить на вулицю з телеведучим Максом Неліпою покурити. 18-річна партнерка Ортеґи Юлія Окропірідзе п"є каву. В одному з павільйонів кіностудії імені Довженка тренуються учасники "Танців". Польський актор Марчин Мрочек щось пояснює на вухо своїй партнерці Ганні Пелипенко. Вона стоїть на паркеті в червоних домашніх капцях.

Ортеґа познайомився з Юлією Окропірідзе у вересні на танцювальному конкурсі "Євробачення" в Лондоні. Він приїхав до Англії вболівати за свою австрійську партнерку по "Танцях із зірками" Келлі Кайнц. Вона зайняла 5-те місце, Юлія стала другою.

— Вона вразила мене, — каже Ортеґа. — Юля молодша за мене на 10 років. Ми лише дружимо. У Відні в мене є дівчина — Ізабелла,  вона журналістка.

Він одягнений у чорну майку. На правому зап"ясткові витатуюваний скрипковий ключ. Вище ліктя напис німецькою: "Віра, надія, любов". Шестикутна зірка на біцепсі означає чоловіче та жіноче начало. Співак зробив татуювання в 25 років.

Поруч із Мануелем у гримерці вмощується перекладачка Женя. За шторою голосно грає оркестр. Ортеґа нахиляється до дівчини, аби краще чути.

— Я живу в центрі Відня у власній квартирі, — розповідає він. — Мати — іспанка, а батько родом із Чехії. Вони пенсіонери, мешкають у власному будинку в містечку Лінц неподалік Відня. Мій старший брат працює в компанії, що займається програмуванням, а середній виготовляє нафтотруби.

Крім співу, Мануель грає в кіно та пише статті для газет. Недавно знявся в телесеріалі "Полі Адлер".

Питаю, чи правда, що після перемоги на австрійських "Танцях" він пробігся вулицями Відня голяка.

Ортеґа відкидається на спинку дивана, голосно сміється.

На правому зап"ясткові витатуюваний скрипковий ключ

— Я побився об заклад із журналістом, що пробіжуся, бо не вірив у свою перемогу, — пояснює співак. — Ми не обговорювали час, коли це має статися. Як розумна людина, я побіг о третій ночі, коли на вулицях нікого не було. Тримав два CD-диски навпроти свого головного органа, — прикриває руками причинне місце. — Цей марафон тривав 20 хвилин. Мене ніхто не бачив, лише той журналіст.

А в Києві могли б пробігтися?

— Якщо поб"ємося з вами об заклад, я готовий, — підморгує Ортеґа.

До участі в конкурсі Мануель узагалі не вмів танцювати.

— Коли дівчата запрошували на бал, у Відні це звична справа, я казав: "Ой, у мене спина болить". Або придумував щось іще. Боявся осоромитися. На шоу я зламав ребро, кілька разів розтягував зв"язки.

Мануель та Юлія тренувалися щодня по 4–6 годин. Танцівниця літала до свого партнера в Австрію.

— Щоб не витрачати час на переліт, я залишуся в Києві. Буду тренуватися тут, — запевняє Ортеґа, ще не знаючи, що за кілька годин полишить конкурс.

Який гонорар отримуєте за участь у шоу?

— Ноу коментаре, — робить він заперечний жест рукою. — Для мене важливо стати тут популярним. Хочу приїхати в Україну зі своїм туром.

Після програшу Мануель з Юлією в компанії Марчина Мрочека, Ганни Пелипенко, Євгена Папунаїшвілі та Наталі Корольової подалися до ресторану "Сейф". Наступного дня Ортеґа вилетів до Австрії. В аеропорту "Бориспіль" його проводжала партнерка по шоу.

— Ми плакали, — розповідає Юлія. — Я йому подарувала вишиванку, булаву, рушничок, а також книжку англійською "Все про Україну". Обмінялися фото. Мануель сказав: "Люди зустрічаються двічі". Ми ще побачимося.

"ГПУ" зателефонувала до хореографа Григорія Чапкіса, одного з суддів "Танців із зірками".

— Мануель Ортеґа та я — невисокі. Я зробив йому комплімент: "Мал золотник, да дорог". Та його танок ча-ча-ча в другому турі був слабкий. Мануель показав мало рухів. Я від нього очікував більше.

1980, 8 квітня — Мануель Ортеґа народився в м. Стейреґ у Австрії
1991 — розпочав концертну діяльність
1997 — виступає в молодіжному гурті BAFF
2002 — представляв Австрію на конкурсі "Євробачення-2002"; посів 18-те місце
2006 — переміг у шоу "Танці з зірками" в Австрії
2007 — учасник телепроекту "Танці з зірками-3" в Україні

Зараз ви читаєте новину «Мануель Ортеґа хотів пробігтися Києвом голяка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути