Ексклюзиви
вівторок, 23 липня 2019 05:25

Мама питає: "Чи помирав ти на цьому тижні?"

Дев'ять разів був у стані клінічної смерті 30-річний Джеймі Пул зі США. Має рідкісне захворювання — гіпертрофічну кардіоміопатію. Через це його серце раптово може зупинитися. Щоб жив, лікарі встановили спеціальний пристрій, який автоматично запускає серце після зупинки.

— Перша зупинка серця сталася в 20 років, — розповідає Джеймі Пул. Працює перекладачем із німецької. — Тиждень був у комі. Коли отямився, не міг пригадати, що зі мною сталося. Удруге серце зупинилося, коли гостював у двоюрідного брата. Тоді лікарі сказали, що наступного разу можуть не врятувати. Встановили мені кардіо­стимулятор.

Медики заборонили чоловікові будь-які фізичні навантаження.

— Не люблю сидіти вдома, і далі веду активне життя, — каже Джеймі. — Мандрую світом, часто катаюся на сноуборді. Через це регулярно "вмираю". Одного разу серце зупинилося, коли трохи пробіг, щоб заховатися від дощу. Потім це сталося, коли сідав на літак до Австралії. Одного разу під час клінічної смерті бачив яскраве біле світло, а потім — красиве золоте сяйво. Тепер вірю, що після смерті таки є життя.

Чоловік стоїть у черзі на пересадку серця.

— Лікарі кажуть, що з кардіостимулятором довго не протягну. Єдина надія — донорське серце. Мама страшенно за мене хвилюється. Щонеділі ходить до церкви. Коли дзвонить мені, то питає: "Чи помирав ти на цьому тижні?"

Зараз ви читаєте новину «Мама питає: "Чи помирав ти на цьому тижні?"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути