Ексклюзиви
пʼятниця, 28 листопада 2008 17:10

"Маленька брехня політиків породжує велику недовіру"

Коли однодумці стають "однословцями" і припускаються однакових помилок, то таке враження, що контрольну роботу вони списали в того, хто й сам не дуже добре знає предмет.

30 вересня Петро Симоненко виступає у Верховній Раді України з приводу захоплення біля берегів Сомалі вантажного судна з військовою технікою для Кенії. Патетично запитує: "Навіщо цій маленькій африканській країні стільки танків?"

1 жовтня. Радіо "Ера", 9.10. Оглядач Сергій Коротаєвський у передачі "Про це говорять" не менш патетично запитує тими ж словами: "Навіщо маленькій Кенії...?"

Розумію, що в цьому світі все відносне. Але, панове, чому ви вирішили, що Кенія — маленька?

Її територія становить 582,6 тис. кв. км (47-ме місце у світі) — 96,5% від площі України. Кенія більша за будь-яку європейську країну (окрім нашої), більша за деякі держави, що входять до "Великої вісімки". I населення Кенії теж чималеньке — 34 млн жителів.

А тепер уявіть державу розміром з Україну, більшу за Францію чи Іспанію і запитайте себе: "33 танки на 582 646 кв. км — це багато чи мало?" А один танк на мільйон населення — це дуже багато? Ніхто, наприклад, не питає, навіщо "маленькій" Великій Британії атомні підводні човни.

Розмови щодо призначення вантажу зброї і танків "Фаїни" тривають. Комусь кортить довести причетність України до незаконної торгівлі зброєю. Про "маленьку" Кенію вже не говорять, натомість з"являються копії якихось документів про незаконний продаж зброї. Але чи варто їм беззастережно вірити, не вимагаючи інших, переконливіших доказів? I не дивуйтеся, панове, нашій обережності, адже маленька брехня породжує велику недовіру.

Євген Шульга,

історик із м. Новомосковськ

Дніпропетровської обл.

Зараз ви читаєте новину «"Маленька брехня політиків породжує велику недовіру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути