пʼятниця, 24 березня 2017 05:45

"Мала квартиру й машину, але втекла від чоловіка"

Автор: ДМИТРО СКАЖЕНИК
 

"Мій брат пиячить, його дружина теж регулярно сидить на стакані, — розповідає в листі Людмила Петрівна з Івано-Франківщини. — Мають четверо дітей. Ніхто ними не займається. Я живу за 10 кілометрів, але часто навідуюся, аби привезти дітям продуктів. Вони голодні. Ходять по селу і наймаються на роботу. Найстаршому 14 років. Усе минуле літо людям обробляв городи, рвав кукурудзу, збирав картоп­лю, аби заробити на хліб. У мене теж є троє дітей. Хочу забрати племінників до себе. Але боюся, чи вистачить сили сімох поставити на ноги. Залишити їх у брудній холодній хаті серце не дозволить".

Листи коментує київський біо­енергетик Мирослав Олійник.

— Боїтеся, що брат із дружиною будуть проти. Він уже не раз погрожував, щоб не пхали носа не в свої справи. Але дітей на літо до вас відпустить. Поговоріть із чоловіком. Він не буде проти. Племінники стануть для вас помічниками. Восени можуть перевестися в іншу школу й залишаться жити в тітки. Скоро може постати питання про опікунство.

"Донька прожила в шлюбі 11 років, — пише Валентина Ігорівна з Волині. — Народила хлопчика. Мала гарну квартиру, машину, роботу. Але втекла від чоловіка. По телефону розказує, що все в неї добре. Та моє серце відчуває, що вона не всю правду мені говорить. Зараз має іншого. Живуть за кордоном".

Вкладає в конверт фото доньки Наталії та її нового співмешканця. Жінка в чорній сукні, чоловік — у білій тенісці. Сидять у барі з двома келихами пива.

— Не хвилюйтеся за доньку. Зараз має надійний тил. Перший чоловік зловживав спиртним і часто піднімав на неї руку. Втекла, бо набридли знущання. Тепер пробує почати все з чистого листа. Довіртеся доньці. Вона знає, що робить. Скоро стане мамою вдруге.

"З 5 років я залишився круглим сиротою, — розповідає в листі лучанин Микола Кирилович. — Це вже давно в минулому, але я продовжую нести цей важкий життєвий хрест. Одружився, виростив двох дітей. Вони не мають щастя. Син — інвалід другої групи. Донька не заміжня, хоча їй 33 роки. Може, на ній порча? Хвилююся за свою кровиночку".

Надсилає фото доньки Оксани. Вона в білих шортах та фіолетовій футболці сидить на пластиковому стільці біля куща червоних троянд.

— Донька не буде самотньою. Скоро в її житті з'явиться чоловік, який зробить її щасливою. Більше довіряйте Оксані, не заперечуйте її бажанню виїхати на кілька місяців за кордон. Нова робота принесе хороший заробіток і багато знайомств.

"Живу в шлюбі з чоловіком вісім років, маємо сина, — починає лист Анастасія з Київської області. — Недавно в нашій сім'ї почалися негаразди. Часто сваримося. Живемо в одній хаті з мамою чоловіка. Думаю, причина в свекрусі. Хочу мати другу дитину, але не можу завагітніти. Чи буду жити далі з чоловіком і чи стану мамою вдруге?"

— Сваритеся через свекруху, бо вона накручує сина проти вас. Конфлікти припиняться, якщо переїдете й почнете жити окремо. Якщо такої можливості немає, змініть своє ставлення до свекрухи. Не опирайтеся її волі та не критикуйте сина в її присутності. Влітку завагітнієте.

"Турбують головні болі й шум у голові, — пише лучанка Ольга Прокопівна. — Стала погано чути. Все почалося після того, як я, перебираючи подушки, знайшла в них дивно закручений клубок із пір'я. Чомусь часто сняться покійники. Від цих снів втомилася".

— Боятися снів не варто. Вони швидше віщують зміну ­погоди, ніж на щось натякають. Клубок із пір'я збився сам. Ніякої магії в цьому не бачу. Терпіти мігрені не варто. Зверніться до лікаря. Шуми в голові може викликати високий тиск.

"Моїй подрузі та колезі Віці 33 роки, — пише 35-річна Лариса з Хмельниччини. — Вона була замужем за Іваном. Прожили в шлюбі 2,5 місяця й розлучилися. До цього він уже був одружений, ­дітей не мав. Після розриву стосунків Віка ніяк не може знайти собі пару".

— Жінка досі тримає образу на першого чоловіка. Невдалий шлюб приніс їй удосталь болю. Але час рухатися далі. Поки не почне знову довіряти чоловікам, побудувати міцні стосунки не зможе. Досить у кожному бачити зрадника, брехуна і кривдника. Поруч є два чоловіки. Придивіться, зробіть вибір і почніть будувати нові відносини. Бачу другий шлюб, в якому народите доньку й сина.

Зараз ви читаєте новину «"Мала квартиру й машину, але втекла від чоловіка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути