вівторок, 22 квітня 2008 18:38

Леонід Кравчук має сто наборів шахів

Творчу акцію "Галерея талантів. Весняний позитив" улаштувала в готелі "Опера" київська дизайнерка Олена Стаценко. Учасники виставки демонстрували домашні колекції.

Гостей пригощають полуницею в шоколаді та шампанським. Дизайнер Михайло Воронін, 69 років, хизується новими фірмовими парфумами. У мережі магазинів одягу "Воронін" такі коштують 420 грн за 100 мг. Воронін обережно, двома пальцями, тримає тоненьку пляшечку з парфумами. Розповідає, що над ароматом два роки працювали французькі фірми, які створюють парфуми "Шанель" та "Діор".

— Їхні спеціалісти тричі приїжджали до мене. Ніяк не могли збагнути, що я хочу, — хитро мружиться дизайнер. — Пропонували понад сто різних варіантів, але я забракував. Пояснив, що хочу створити аромат для енергійної та вишуканої людини.

Дає парфуми телеведучому 61-річному Анатолієві Борсюку.

— А це хіба чоловічий запах? — комизиться той.

— Це для людини, що розуміє смак життя, — ображено доводить Михайло Воронін. Потому бризкає парфуми на зап"ястя екс-президенту Леонідові Кравчуку, 74 роки.

— Очманіти можна, — принюхавшись, закочує очі Кравчук. Він представив на виставці свою колекцію шахів. Каже, має понад сто наборів — серед них із нефритовими, янтарними й порцеляновими фігурами.

— Оцей набір мені подарував Віктор Ющенко, — торкається  розмальованих фігурок-вікінгів. — Але ми з президентом у шахи не граємо, тільки в політику. Можу часом увечері з комп"ютером партію-другу зіграти, — ділиться він.

У кутку зали на синіх пластикових відрах Олена Стаценко розмістила керамічні тарілки з колекції телеведучого 37-річного Юрія Горбунова. Тарілки обмацує сліпа грузинська співачка Діана Гурцкая, 33 роки. Позаду стоять двоє високих охоронців, один підтримує співачку за лікоть. Гурцкая розпитує Горбунова, де він бере ці тарілки.

— Колись задумався, що можна б тягти з-за кордону на згадку, — розповідає той. — Маю вже зо три десятки вдома.

Неподалік актор 48-річний Володимир Горянський фотографує дружину Ларису. У біляве волосся жінки вплетена зелена орхідея. На виставці Горянський представив добірку власних любительських знімків. На одній зі світлин — страуси, на іншій — поросята.

— Фотографую в перервах між зйомками, — ділиться актор. — Побачу красиву сцену — і клацаю фотоапаратом. Якось знайомі фотографи попросили кілька моїх робіт для продажу на Андріївському узвозі. І що ви думаєте? Продали всі — по десять доларів за штуку.

Зараз ви читаєте новину «Леонід Кравчук має сто наборів шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути