Ексклюзиви
четвер, 31 січня 2008 19:45

Комісія із соціальної допомоги збирається раз на місяць

"Я — мати 13 дітей. Уже другий рік випрошую соціальну допомогу на них у Володимирецькому райсоцзабезі Рівненської області. Вони наші документи чогось кожного разу рішають через комісію — надати допомогу чи ні. А як рішають, то дають через шість місяців. Хоча нашим односельцям платять справно. Чому ж так?" — запитує Надія Олександрівна Капарчук із села Половлі Володимирецького району Рівненської області.

— У родині Капарчуків чоловік не працює. Тому, за законом, питання про соціальну допомогу розглядає комісія, — пояснює Наталія Столярчук, 36 років, завідувач сектору з призначення соціальних допомог Володимирецького управління праці та соціального захисту населення.

Протягом місяця із району надходить близько 200 справ на розгляд. До комісії входять вісім представників різних інстанцій. Вона засідає раз на місяць. За п"ять днів розглядають усі справи. Якщо людина подала заяву в січні, її розглянуть у лютому, а виплата буде у березні.

— Така система, — говорить Столярчук. — Крім того, централізована бухгалтерія розташована в Рівному. Нарахування проводять у Володимирці, а гроші надходять з обласного центру. Це теж призводить до затримки виплат.

Зараз ви читаєте новину «Комісія із соціальної допомоги збирається раз на місяць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути