Ексклюзиви
пʼятниця, 10 листопада 2017 06:45

Клієнт замовив закладку у вигляді ніг мерця

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Киянка Валентина Ровенич у майстерні Олени Мисник розписує закладку для книжки. Їх виготовляють із полімерної глини. Продають по 390 гривень
Киянка Валентина Ровенич у майстерні Олени Мисник розписує закладку для книжки. Їх виготовляють із полімерної глини. Продають по 390 гривень

— Якось була в друзів і серед безладу дитячої кімнати побачила ляльку Барбі в книжці — виглядали лише ноги. Подумала, чому б не спробувати зробити таку закладку. Наступного дня були готові ніжки з полімерної глини, якими можна було закладати сторінки. Виставила в інтернет-магазині одразу продала дві штуки в Штати, — розповідає 32-річна Олена Мисник із Києва. 2011-го відкрила в столиці майстерню. Виготовляє об'ємні закладки для книжок. Серед моделей — ноги відьми з країни Оз, хвости русалок, жіночі чобітки, лапи тварин.

У майстерні над закладками працюють зо два десятки людей. Кілька жінок розмальовують глиняні ніжки. Розкладають їх по колу на пластикових тарілках сохнути.

— Одна з найулюбленіших моїх закладок — дракон. Складна, збирається ніби конструктор. Окремо ліпимо хвіст, ноги, крила. Розфарбовуємо в коричневий колір, — каже Олена. — ­Також ­люблю серію "Кабаре" — ніжки танцівниць у панчохах-сітках та червоних черевиках на підборах.

Готові фігурки насаджують на білі прямокутні пластини. Їх потім закладають між сторінками книжок.

— Перші закладки робила сама. За кілька днів могла виготовити до 20 штук. Зараз за місяць маємо зробити півтори тисячі, — про­довжує майстриня. — Часто замовляють ексклюзивні закладки. На основі пишемо персональні побажання. Одне з найбільш дивних замовлень — закладка у вигляді ніг мерця з биркою з ім'ям друга замовника.

Поряд із робочими столами стоять стелажі. На них у чорних і білих коробках зберігають готову продукцію. Більшість відправляють до США. Там закладки коштують від $25 — близько 670 грн. Для України ціна — 390 грн.

— Іноді люди пишуть: "Мій онук нарешті почав читати. Подарувала йому вашу закладку і він зацікавився", — додає Олена. — Сама ношу закладки в записниках. Так нові моделі перевіряю на міцність. У мене двоє малих дітей, тому часу на читання й книжки майже немає.

Зараз ви читаєте новину «Клієнт замовив закладку у вигляді ніг мерця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути