вівторок, 14 жовтня 2008 18:05

Іванові Біліцькому виготовили браковані вікна

Автор: фото: Віктор ГОМОЛЬ
  Іван Біліцький: ”Вартість товарів і послуг оплачуватиму лише за чеками”
Іван Біліцький: ”Вартість товарів і послуг оплачуватиму лише за чеками”

"Хочу через газету застерегти людей, які вірять на слово бізнесменам і дають їм гроші наперед без жодних документів", — пише Іван Біліцький, 53 роки, із села Корнин Рівненського району, що на Рівненщині. Підприємство виготовило йому вікна на 6 см коротші, ніж замовляв. Переробити їх або повернути гроші виробники відмовилися.

Іван Біліцький живе разом із дружиною Анною, 24 роки, і сином від першого шлюбу Єгором, 23 роки, у цегляному будинку в центрі села.

Чоловік заробляє авторемонтом, збирає лімузини.

Влітку робив капітальний ремонт. Перекрив металочерепицею дах будинку. Вирішив замінити вікна та двері. Із керівником фірми познайомився на заправці в Рівному. Той запропонував придбати будматеріали дешевше.

— За одинадцять вікон заплатив директору підприємства "Рівнеукрбудреставрація" понад 13 тисяч гривень. Дав гроші, а квитанції не взяв. Угоди на виконання фірмою замовлення не маю. Повірив людині, — розповідає Білицький під час телефонної розмови.

Замовлення виконали на два місяці пізніше.

— Переробляти закороткі вікна не хочуть. Спершу обіцяли компенсувати 3 тисячі гривень, а потім відмовили. Кажуть, щоб підмурував по ряду цегли й ставив такі, як є. А це ж стільки роботи! Потрібно штукатурити ззовні й усередині будинку. Вони вже не відповідають на мої дзвінки. Написав заяву в прокуратуру, нехай розбереться.

Розповідає, що цього року вдруге потрапив у халепу. В одного підприємця замовив металочерепицю. Зняв шифер і найняв бригаду будівельників.

Почалися затяжні дощі, і будинок залило

— Люди просиділи два дні, а матеріали так і не привезли. Заплатив півтори тисячі гривень за простій. Потім почалися затяжні дощі, і будинок залило. Усередині шпалери повідставали, весь одяг намок і почав пліснявіти. На меблях через сирість з"явилися плями. Підприємець завдаток повернув, але збитків не відшкодував.

Іван Біліцький нарікає, що багато хто вважає незручним вимагати у продавця чеки й сертифікати відповідності продукції, укладати угоди на виконання послуг. Підприємці знають, що без документів довести їхню провину в неякісній послузі чи продажу бракованої продукції складно.

— Тепер без документів не заплачу жодної копійки, — вирішує Біліцький.

В управлінні у справах захисту прав споживачів кажуть, що без квитанції та угоди відстояти права непросто, але можливо.

— Потрібні свідки, які підтвердять у суді факт оплати та виконання підприємством замовлення, —  пояснює 50-річна Євгенія Мосіюк, начальник Рівненського обласного управління захисту прав споживачів. — Доказом може бути також і письмова відповідь виробника на претензію споживача з поясненнями допущених огріхів. Але надійніше оформляти як слід папери під час купівлі товарів чи послуг.

Зараз ви читаєте новину «Іванові Біліцькому виготовили браковані вікна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути