Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 06:40

Італійський адвокат безкоштовно навчає мови

60-річний Роберто Трані з Італії безкоштовно викладає італійську мову у школі селища Довге-Гірське Дрогобицького району на Львівщині. Уроки відвідують понад 40 школярів.

— Італійську вивчають школярі з другого по одинадцятий класи. Щоб не йти додому, беруть у школу перекуси. За два місяці навчилися читати й писати, трохи спілкуються італійською. Багато наших людей, серед яких їхні родичі, на заробітках в Італії. Тому бачать потребу вивчати мову, — каже директор школи 59-річна Дарія Барщик. — Порозумітися з учителем дітям допомагає наша педагог-організатор. Вона вивчила мову в Італії. Їздить туди на канікули до мами.

Уроки проходять двічі-тричі на тиждень. Роберто готовий приходити навіть щодня. Пропонував викладати ще й англійську, яку добре знає. Але в дітей немає стільки часу, бо також долучаються до самодіяльності.

Роберто Трані мешкає у Вероні. Працює адвокатом. Має багато клієнтів і хороший прибуток. У гірське село приїхав із псом Йоскою, щоб переосмислити життя.

— Обрав Україну, бо шість років тому тут відпочивав. Познайомився з місцевим чоловіком Хосе Турчиком. У його будинку зараз живу. Сусідка Ірина Карпа щодня безкоштовно готує сніданок, обід і вечерю, — розповідає Роберто Трані. — До сільських умов не звик. В Італії всю хатню роботу виконувала покоївка. Тут зустрівся з інакшим способом праці, але мені це подобається. Відчуваю потребу допомагати іншим.

Зараз ви читаєте новину «Італійський адвокат безкоштовно навчає мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути