Ексклюзиви
четвер, 15 травня 2008 19:01

Грошову допомогу на усиновлених дітей виплачують

"Так сталося, що немає в сім"ї дитини. Ось вирішили, що у квітні 2006-го удочерим дівчинку 4 роки. У дитячому будинку порадили подати документи на державну грошову допомогу, так як у березні 2006 року президент Ющенко підписав указ про державну грошову допомогу дітям-сиротам, які йдуть на усиновлення. Зібрали всі документи, подали. Нам нарахували 87 грн 30 коп., більше не положено. Ваша дитина, ваші проблеми. Зверталася в район у Тульчин — непробивна стіна. Якщо хочете отримувати гроші, треба робити опікунство, на всиновлених цей закон не діє. Може я не права, не знаю своїх прав і цим користуються державні служителі. Але названі батьки і прийомні діти, це одне, а опікунство — це друге, і грошова допомога різна? Прошу, якщо ви можете мені допомогти, поясніть мої права і закони. Куди і до кого звернутися і чи зможу я хоч щось добитись для дитини".

Лист надійшов від Світлани Ільчак із села Печера, Тульчинського району Вінниччини.

— Усиновлені діти мають право на всі грошові виплати, так само, як і рідні, — коментує Галина Савуляк, 53 роки, заступник начальника грошових виплат управління праці та соціальної політики Тульчинської райдержадміністрації. — Однак грошову допомогу виплачують на дітей віком від одного місяця до року. Якщо дитина старша, грошей не буде. А сума 87,30 гривень, це, найімовірніше, декретна відпустка непрацюючій матері. Її виплачують щомісяця, аж поки дитині не виповниться три роки.

Зараз ви читаєте новину «Грошову допомогу на усиновлених дітей виплачують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути