Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2019 06:46

Гречка й рис ніколи не вийдуть із моди

Автор: Тетяна САРАХАН
  Валентина Кіпоренко продає одеську редиску на вінницькому базарі Урожай. Пучок коштує 30 гривень. Кілограм зеленої цибулі пропонує за 130, салат — 100–200. Пучок кропу обійдеться в 5–10 гривень
Валентина Кіпоренко продає одеську редиску на вінницькому базарі Урожай. Пучок коштує 30 гривень. Кілограм зеленої цибулі пропонує за 130, салат — 100–200. Пучок кропу обійдеться в 5–10 гривень

— Хіт продажу серед круп — чечевиця. На другому місці булгур і кус-кус. Це звичайна пшениця. Тільки турецька, — говорить 48-річна Оксана Тимощук, продавець вінницького базару Урожай.

— Хто не знає ще цих круп, то купують по 300 грамів. Кілограм булгуру коштує 45 гривень. Чечевиця і кус-кус — по 70. Імпортні продукти популярні, бо це нове для українців. Але вони подобаються не всім. Треба пробувати. Наприклад, булгур як наша перловка, тільки м'яка. Нут — це турецький горох. На ніч його треба замочувати. Добре готувати в мультиварці.

— Гречка й рис ніколи не вийдуть із моди. Хто бідніший, то бере ячку й "Артек", — додає 55-річна Тетяна Коробкіна. — Дивно, що тримається ціна на пшоно. Кілограм коштує 35 гривень. Кажуть, не дешевшатиме. Торік не було врожаю.

У другій половині березня починають масово торгувати вітчизняною зеленню і тепличними овочами.

— Українці тягнуться до Європи. Культура харчування змінюється. Ще 10 років тому не розуміли, що таке рукола, шпинат. Знали тільки кріп, петрушку та щавель, — каже продавець Валентина Кіпоренко, 55 років. Торгує зеленню 14 років. — Зараз часто замовляють суміш салатів. Кілограм коштує 100–200 гривень. Купляють на весь тиждень. Зелень зберігають у холодильнику в паперовому пакеті. Популярна редиска, зелена цибуля. Запитують щавель. Червоний борщ набрид за зиму.

— Навесні найкраще продаються зелені яблука. Бо там багато заліза. Ще гранат просять, він підвищує гемоглобін, — розповідає продавець фруктів 50-річний Валерій Слободяник. — Домашні яблука коштують 4–8 гривень. Фермерські –12–20. Не менш популярні банани, мандарини й апельсини. З останніх роблять сік.

Зараз ви читаєте новину «Гречка й рис ніколи не вийдуть із моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути