четвер, 20 лютого 2020 00:05

"Герда дозволяє себе "гризти"

Автор: Фото надане Ольгою Ковтун
  В'ячеслав Ковтун з дружиною Мариною і донькою Софією гладять собаку Герду. Вона отримала контузію у Горлівці на Донеччині
В'ячеслав Ковтун з дружиною Мариною і донькою Софією гладять собаку Герду. Вона отримала контузію у Горлівці на Донеччині

— Герда їхала в потязі з військовими з Донбасу. На станції випустили по нужді. Повернулася, коли поїзд рушив. Тварина бігала за кожним потягом. Травмувала праву задню лапу — рейками роздробило кістки нижньої частини, — розповідає 48-річна Ольга Ковтун із Корсунь-Шевченківського на Черкащині.

— Подруга Юлія, яка працює на станції, розповіла про собаку моїм батькам. Що травмований пес кілька днів лежить на фуфайці під сосною, — про­довжує Ольга Олексіївна. — Люди гуртом лікували ногу, підгодовували. Казала, що тварина добра й лагідна. Поїхала до батьків, потім на станцію. Бідолашний пес лежав під сосною, а потім оперся на дерево. Стало шкода, вирішила забрати. Сусіди допомогли відвезти у ветлікарню. Операція тривала дві години. Ногу вдалося врятувати.

Ольга Ковтун живе в приватному будинку з сином 30-річним В'ячеславом, невісткою Мариною, 28 років, та онукою 7-річною Софією. Тримають дворнягу Дружка.

— Робили собаці уколи, ліки, перев'язки. За два тижні ­лікар зняв шви. Почали підбирати кличку. Зупинилися на Герді.

У соціальних мережах розмістила оголошення. Хотіла знайти господарів, але безуспішно. Тоді з волонтеркою Раєю пішли у військовий кабінет при райдержадміністрації. Вони інформацію про Герду поширили по військових групах. Наступного дня почали дзвонити. Сказали, що тварина була з "айдарівцями" в Горлівці. Там отримала контузію. Вони її лікували й возили з собою. Розповіли, що швидко навчалася команд. Знала, коли не можна зайвий раз гавкнути, без дозволу не виходила з бліндажів. Я попросила залишити Герду в себе. Військові не заперечували.

Собака вже ходить. Дружок перші дні гарчав на неї, а тепер вони нерозлийвода. Герда дозволяє йому себе "гризти". А той вчепиться в шию, як реп'яшок. Вилазить на неї, хапає за лапи — так грається. Дружок живе у будці, а Герда — в хаті. З літа поселимо її у вольєр.

Зараз ви читаєте новину «"Герда дозволяє себе "гризти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути