четвер, 06 лютого 2020 05:30

"Дитина була синя. Очі розплющила лише наступного дня"

— У новонародженої Софійки виявили низький рівень тромбоцитів. Після лікування вони повернулися в норму. Донька росла активна й енергійна. Але в 6 років їй різко погіршало. Потрапила в реанімацію. Діагноз поставити не могли. Відправили зразки її слини в Америку. Там виявили генетичну аномалію. Від постійних переливань порушилася робота печінки, серця, нирок. Її нудить. Не має імунітету, "ловить" віруси. Лікарі кажуть, потрібна пере­садка кісткового мозку, — розповідає Оксана Алгаш, 42 роки, з Ямполя на Вінниччині. У її доньки 6-річної Софії виявили вроджену мутацію генів.

— Вагітність проходила добре. Аналізи були в нормі, — розповідає Оксана Вікторівна. — В обласний Центр матері й дитини чоловік привіз мене за два дні до пологів. Вони були важкі — мучилася 7 годин. Благала, щоб мене стимулювали. Лікар наполягав: "Сама родиш". Софійка не закричала. Зробила це після кисневої маски. Дитина була синя. Очі розплющила лише наступного дня. Вони були червоні — лопнули судини. Згодом у неї виявили запалення легень. А в аналізах крові були занизькі тромбоцити. Лікарі збирали консиліуми. Я зрозуміла, що з дитиною щось не те.

Софію з матір'ю перевели в відділення патології новонароджених.

— Відтоді в яких тільки лікарів не консультувалися, та ніхто не міг поставити правильний діагноз. Донька багато натерпілася. Нескінченне перебування в лікарнях, обстеження, аналізи, крапельниці. Буває, йде в маніпуляційний кабінет і вже не схлипує, але сльози ллються градом. Через слабкий імунітет не ходила в дитячий садок. Тепер запитує: "Мамо, чому я не можу ходити до школи?" Софійці стає все гірше. Їй вливають тромбоцити й еритроцити. Але вони знову різко падають. Тоді в доньки кровоточать губи, ясна, тече з носа.

Оксана Вікторівна — вчитель молодших класів, її чоловік 42-річний Сергій Вікторович працює будівельником. Сім'я виховує ще 15-річну Вероніку.

— Із вересня на лікування Софійки витратили близько 250 тисяч гривень, — говорить Оксана Алгаш. — Нам допомагають небайдужі люди з ­усієї України. Пересадку кісткового мозку готова зробити ізраїльська клініка. Виставили рахунок на понад 219 тисяч доларів. Цю суму нам самим не зібрати, а часу зовсім мало.

Реквізити для допомоги:

Приватбанк, 4149 4991 3617 5773 або 5168 7573 3863 4704 (отримувач — Алгаш Оксана Вікторівна)

Зараз ви читаєте новину «"Дитина була синя. Очі розплющила лише наступного дня"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути