вівторок, 14 березня 2017 06:40

Денису Зуєву вісім годин знімали шкіру

Автор: фото надане Веронікою Коуль
  Денис Зуєв із селища Ворзель на Київщині обпік 45 відсотків тіла
Денис Зуєв із селища Ворзель на Київщині обпік 45 відсотків тіла

— 22 січня Денис був у Києві. Повертався із двоюрідним братом Дімою додому в селище Ворзель на Київщині. Ще з кількома підлітками виліз на дах електрички, — розповідає 32-річна Вероніка Коуль.

Вона — тітка 14-річного Дениса Зуєва, в якого обпечено півтіла.

— Дорогою ті хлопці злізли на своїх станціях. Денис із Дімою поїхали далі. В Бучі електричка зупинилася. Денис захотів піднятися. Була сира погода. З проводу на нього впали краплі. Вони спровокували удар струмом. Напруга у 27 тисяч вольт увійшла в праву руку і вийшла біля великого пальця лівої ноги. На Денисові вмить спалахнув пуховик. Племінник кричав не своїм голосом. Діма намагався потушити, але марно. Обпік руки. Що відбувалося на даху вагона, побачили люди, які вийшли з електрички. Чоловіки стягли Дениса за ноги на платформу. Курточка згоріла, а залишки светра знімали зі шкірою, — каже Вероніка.

"Швидка" госпіталізувала хлопця в міську лікарню Бучі.

— Стан Дениса оцінювали як важкий, він отримав опік 45 відсотків тіла. Постраждали права щока і ніс, шия, груди, але найбільше — руки. На правій обпечені чотири пальці і один на лівій. Існує постійна загроза життю. Лікарі спочатку боялися, щоб не довелося ампутувати руки. Але кістки не обгоріли. Його в той же вечір взяли на операцію. Пошкоджену шкіру знімали 8 годин. Попереду ще майже 40 операцій.

— У Дениса і так були проблеми зі здоров'ям. Народився восьмимісячний, із гіпоксією, великою жовтухою. В 7 років його печінка була збільшена майже втричі. Дитина перенесла запалення лімфовузлів, збільшилися, де тільки можна. Півтора року тому впав із високого дерева й отримав травму лівої нирки. Були мікротріщини. Останнім часом турбував понижений тиск і зменшена кількість ударів серця. А тепер ще й опіки. Він притомний, але у важкому стані. Дуже пригнічений, шкодує про свій вчинок, — говорить тітка.

Мати 36-річна Галина Леонідівна з батьком Дениса 44-річним Олександром Зуєвим жили в цивільному шлюбі. Чотири роки тому розійшлися.

— Щодня треба багато дорогих ліків. Без допомоги людей не справитися, — каже Вероніка Коуль.

Допомогти Денису Зуєву можна, перерахувавши гроші на картку Приват­банку 4149 4978 5740 6203 (Коуль Вероніка Олександрівна).

Зараз ви читаєте новину «Денису Зуєву вісім годин знімали шкіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути