Ексклюзиви
пʼятниця, 24 березня 2017 07:45

Чотири тисячі Барбі зібрав за 20 років

Автор: ФОТО З САЙТА www.facebook.com
  Стенлі Колорайт стоїть у своєму будинку біля колекції ляльок Барбі. Вони займають чотири кімнати та ванну
Стенлі Колорайт стоїть у своєму будинку біля колекції ляльок Барбі. Вони займають чотири кімнати та ванну

20 років мешканець американської Флориди 45-річний Стенлі Колорайт збирає ляльки Барбі. ­Щороку тратить на них близько $30 тис. — 800 тис. грн.

У колекції — 4 тис. іграшок. Вони займають спальню, ванну та ще три кімнати в будинку Стенлі.

— Я зібрав для ляльок три тисячі нарядів. Один із них — ексклюзивний від модельєра Оскара де ля Ренти, — каже він. — Мої Барбі мають лімузини, мотоцикли й літаки. Щоб не втрачали привабливості, ­купую їм косметику. Є навіть фірмова рідина для полоскання ротової порожнини, зубна щітка й лейкопластир. Тисячу доларів віддав за триповерховий ляльковий "Дім мрії". У ньому є діючі ліфт і душ.

Щомісяця Колорайт купує майже 20 іграшок.

— Свою любов до ляльок можу прирівняти хіба до нарко­залежності. Не можу зупинитися скуповувати, — продовжує чоловік. — Знаходжу їх на інтернет-аукціонах та в магазинах іграшок. Старі раритетні — на барахолках. Свою улюблену придбав за 975 доларів (26 тис. грн. — ГПУ) 1992-го. Вона в пишній перламутровій сукні, з густими білими кучерями. А всього за чотири долари купив найстарішу в колекції Барбі 1962 року випуску. ­Побачив її у жінки на блошиному ринку. Просила мало за неї, бо ­гадала, що це підробка. Але помилилася.

Стенлі живе зі своїм хлопцем у будинку на сім кімнат. Партнер збирає ляльок Кенів. Колорайт має свою фірму з прибирання. У вільний час виготовляє прикраси для ­ляльок, робить їм зачіски.

— Барбі призначені не лише для дітей. Вони — для кожного, хто цінує якість, — додає Стенлі. — Я не потребую окремого будинку під музей. Поки що він розташований тут. Це мій будинок мрії. Сюди можуть приходити люди і дивитися на моє захоплення.

Найбільшу колекцію ­Барбі у світі — 15 тис. — ­зібрала німкеня 57-річна Беттіна ­Дорфманн із Дюсельдорфа. Має ляльки 108 професій. ­Серед них — ветеринар, балерина, стюардеса.

10 доларів — 270 грн — коштує десерт із напоєм у "Барбі-­кафе" в тайванському Тайпеї. Тут пропонують салати, мініатюрні сендвічі, десерти. Їх подають у рожевому посуді. Такого кольору стіни, підлога, крісла та столи. Можна замовити справжню ляльку Барбі в кремовому їстівному одязі.

Зараз ви читаєте новину «Чотири тисячі Барбі зібрав за 20 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути