Ексклюзиви
вівторок, 03 квітня 2018 05:11

Вагітним надсилають коробку з дитячими речами

Автор: Фото надане Iриною Плахотнюк
  Ірина Плахотнюк з Гайсина Вінницької області показує дитячі речі, які надсилають перед пологами у ­Фінляндії
Ірина Плахотнюк з Гайсина Вінницької області показує дитячі речі, які надсилають перед пологами у ­Фінляндії

— Першу дитину народила у Фінляндії. Пологи там безкоштовні. Платять лише за час перебування у лікарні. Один день — 40 євро. Якщо потрібно, може бути присутній перекладач. Чекаю на народження ще одного сина, — розповідає 29-річна ­Ірина Плахотнюк із Гайсина ­Вінницької області.

Разом із чоловіком 29-річним Юрієм п'ять років тому переїхала жити у фінське місто Мухос. Через посередників знайшли роботу на фермі та житло. Виховують сина Марка, 2,5 року.

— Усім вагітним, які живуть чи офіційно перебувають у країні, після п'ятого місяця надсилають коробку з речами першої необхідності для малюка. Від неї можна відмовитися та взамін отримати 140 євро. Але на цю суму ніколи стільки речей не купиш. Коробка зроб­лена з біоматеріалу й має м'яку оббивку. Всередині лежить матрац, щоб дитина могла спати в ній перший час.

Є набір дитячих кофт, колготок і повзунків. Кілька літніх і зимових комбінезонів, рушники, шкарпетки, шапки, постільна білизна й підгузки. Все із натуральної тканини. Також є пакунок для мами — прокладка для грудей, термометр, книжка, ножиці, дитяча олійка, гребінець і зубна щітка, кімнатний термометр, іграшка, презервативи та прокладки.

Зараз ви читаєте новину «Вагітним надсилають коробку з дитячими речами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути