четвер, 14 січня 2021 05:36

Андрій Ставничий помер на заробітках

Тиждень рідні 35-річного Андрія СТАВНИЧОГО з міста Винники на Львівщині збирали кошти, аби привезти його тіло додому з польського Томашева. Там раптово помер уві сні.

— Мій син — учасник бойових дій на Донбасі, ветеран. Коли повернувся після демобілізації, роботи знайти не зміг. Поїхав на заробітки в Польщу. Був будівельником. Попрацював там півтора місяця, — розповідає мати 55-річна Надія Ставнича. — Знайомі розповіли, що ліг спати і не прокинувся. О другій годині ночі хтось із хлопців попросив цигарок, але Андрій не відреагував. Був мертвий. Причину не встановили. Польські медики підтвердили, що інфекційних хвороб не мав, на коронавірус не хворів.

На фірмі, де син працював, пообіцяли заплатити 4 тисячі злотих за транспортування тіла в Україну. Але так цього і не зробили. Отримую малу пенсію, тому довелося звертатися до небайдужих. Моя донька Христина розмістила оголошення у фейсбуку. Багато хто відгукнувся.

Ставничий був розлучений, дітей не мав. У його матері залишилися син і донька.

— Андрій був добрий і безвідмовний, — каже Надія Миколаївна. — У школі вчився непогано. Займався спортом. Мав освіту офіціанта-бармена, але за профе­сією себе не знайшов. Брався за будь-яку роботу. Мріяв назбирати грошей і зробити вдома ремонт. Хотів завести родину, виховати сина, але нічого з омріяного так і не встиг.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Ставничий помер на заробітках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути