Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 05:00

Аліна Морс заробила шість мільйонів доларів за рік

Автор: ФОТО з сайта UKR.MEDIA
  У дев’ять років американка Аліна Морс запустила виробництво льодяників без цукру. Зараз у її фірмі працюють шестеро людей
У дев’ять років американка Аліна Морс запустила виробництво льодяників без цукру. Зараз у її фірмі працюють шестеро людей

— Якось пішла з татом у банк. Його працівники запропонували мені льодяник, але батько не дозволив узяти. Сказав, що цукерки погано впливають на здоров'я, бо викликають карієс. Тоді вирішила створити корисні для зубів льодяники, — каже 14-річна Аліна МОРС із Мічигана в США.

П'ять років тому дівчина створила компанію "Золліпоп". Виготовляє корисні для здоров'я цукерки. Зараз її бізнес приносить мільйони доларів прибутку на рік.

2014-го Аліна почала цікавитися, чи хтось виробляє корисні цукерки. В мережі знайшла відео, з якого навчилася варити їх самостійно. Випробувала десятки рецептів. Врешті розробила технологію виготовлення таких, що не шкодять зубній емалі. Свій продукт назвала "Золлі Кенді". У 9 років Аліна запустила масштабне виробництво льодяників. Домовилася про це з кондитерськими фабриками штату Мічиган. У бізнес вклала $3750, які збирала кілька років з подарунків на день народження і Різдво. Стільки ж додав батько. За перший рік родина продала 70 тис. цукерок.

— Мої льодяники повністю натуральні, без цукру. Вони очищують зуби, нейтралізують велику кислотність у роті та знижують ризик руйнування зубів, — каже дівчина.

Компанія Аліни випускає цукерки зі смаком вишні, полуниці, ананаса, винограду, апельсина.

Замість цукру в них використовують натуральні підсолоджувачі: ксилитол і еритритол.

— Друзі по будинку називають мене Віллі Вонкою — це легендарний кондитер, що створював дивовижні ласощі і відкрив найбільшу у світі шоколадну фабрику. А журналісти написали, що я — наймолодший генеральний директор у світі. В кондитерському бізнесі працюють дивовижні люди, але дітей немає.

Сьогодні в компанії американки шість працівників. Льодяники і жувальні цукерки "Золлі Кенді" продають у супермаркетах США, а також в інтернет-­магазині. Торік родина Морсів отримала від продажів $6 млн. Частину прибутку ­дівчина перераховує організації, працівники якої розповідають школярам про правила догляду за зубами і їх важливість для здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Аліна Морс заробила шість мільйонів доларів за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути