Ексклюзиви
вівторок, 06 лютого 2018 06:35

22 тисячі вчителів пройдуть перепідготовку

1 лютого розпочалася перепідготовка вчителів початкової школи. Вони з вересня 2018‑го навчатимуть майже 400 тис. першокласників. Тоді розпочнеться 12-річне навчання, прописане у законі "Про освіту".

— Перепідготовку пройдуть 22 тисячі вчителів початкової школи. Неможливо забрати таку велику кількість педагогів із роботи й відправити на курси. Для підвищення кваліфікації використовуватимуть змішане навчання, — розповідає міністр освіти і науки Лілія Гриневич, 52 роки. — 60 годин вчитель пройде в межах дистанційного курсу на безкоштовній онлайн-платформі "ЕдЕра". Стільки ж триватиме очне навчання.

Дистанційний курс учителі мають опанувати самостійно до кінця травня. Після його закінчення отримають обов'язковий електронний сертифікат. З 15 лютого по 6 березня для вчителів проведуть першу настановчу очну сесію. У квітні — другу. У травні-червні буде третя. Педагогів ознайомлять із сучасними методиками викладання і управління класом, інтегрованого навчання. Вчителі прослухають курс, присвячений інклюзивній освіті й основам нейропсихології.

Зараз ви читаєте новину «22 тисячі вчителів пройдуть перепідготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути