Ексклюзиви
вівторок, 30 вересня 2008 17:29

"Ми колись народжували не за медалі"

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

"Прочитали в газеті, що матерям-героїням будуть платити хороші гроші — тим, які народили й виховали до 8-річного віку не менше п"яти дітей. По інших областях уже більше двох років дають медалі й посвідчення "Мати-героїня". А наша місцева влада про це забула?

Чому район не сповістив голів селищних рад, що старі посвідчення треба поміняти на нові українські? А нам медалі й посвідчення вручали ще за радянських часів. Тоді ще згадували про нас, поздоровляли на свята та виділяли топливо.

Коли ми звернулися в район, щоб нам виділили вугілля чи дров, то сказали, що ви вже не багатодітні й ваші діти вже виросли. Не виросли, а ми їх виростили! Скільки вклали свого здоров"я, щоб діти стали чесними, здоровими, трудолюбивими!

Дякуємо президентові Віктору Ющенку, що він згадав про нас, давно забутих горе-матерів, які вигодували та виховали захисників вітчизни, і вчителів, і лікарів, і працівників сільського господарства. А місцева влада не може нам роз"яснити, до чого прикласти ті посвідчення і ті медалі.

Ми колись родили не за гроші, і діти наші виховувалися в сім"ї, а не в інтернаті. І поки підняли ми своїх дітей до повноліття, то здоров"я нема й голова посивіла".

Лист підписали багатодітні матері

Галина Добровольська, Наталія Дудко,

Марія Клименко й Антоніна Сергієнко

із м. Тиврів Вінницької обл.
Зараз ви читаєте новину «"Ми колись народжували не за медалі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути