Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 16:45

Вагон метро поділений на дві частини – жіночу й чоловічу. Посередині – червона лінія

П'ять улюблених місць Володимира КУЦЕНКА

1. Об'єднані Арабські Емірати

Посеред пустелі збудували місто з хмарочосами – Дубай. У лютому там комфортна температура – 20–25 градусів тепла. А починаючи з травня – пекло. Шлях пересування визначає наявність кондиціонера – з машини до торгового центру чи в офіс. Навіть перехід до найвищого хмарочоса у світі Бурдж Халіфа йде підвісним тунелем із кондиціонуванням.

Здивували розділені вагони метро – для чоловіків і жінок. Коли приїхав потяг, зайшов туди, де менше людей. А там – одні жінки. Почали, як квочки, воркотіти між собою. Посеред вагона проведено червону лінію. Дружину залишив на жіночій половині, а сам протиснувся на чоловічу.

  Володимир КУЦЕНКО, 35 років, юрист. Народився 18 лютого 1983-го в Києві. Мати – вчитель української мови та літератури. Батько займався підприємництвом, зараз – на пенсії.  Закінчив музичну школу по класу фортепіано. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, на юридичному факультеті. Понад 10 років працює у сфері корпоративного, фінансового й антимонопольного законодавства. Інспектор у раді бізнес-омбудсмена України. ”З’їздив по путівці в Іспанію. Не сподобалося. П’ять років організовую подорожі сам. Відстежую пропозиції дешевих перельотів. У лютому з дружиною три тижні були в навколосвітній подорожі”. Займається бігом і плаванням. У липні переплив Босфорську протоку у Стамбулі. Захоплюється історичною літературою. Дружина 27-річна Олена працює юристом. Мають собаку Тео породи джек рассел тер’єр
Володимир КУЦЕНКО, 35 років, юрист. Народився 18 лютого 1983-го в Києві. Мати – вчитель української мови та літератури. Батько займався підприємництвом, зараз – на пенсії. Закінчив музичну школу по класу фортепіано. Навчався в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, на юридичному факультеті. Понад 10 років працює у сфері корпоративного, фінансового й антимонопольного законодавства. Інспектор у раді бізнес-омбудсмена України. ”З’їздив по путівці в Іспанію. Не сподобалося. П’ять років організовую подорожі сам. Відстежую пропозиції дешевих перельотів. У лютому з дружиною три тижні були в навколосвітній подорожі”. Займається бігом і плаванням. У липні переплив Босфорську протоку у Стамбулі. Захоплюється історичною літературою. Дружина 27-річна Олена працює юристом. Мають собаку Тео породи джек рассел тер’єр

2. Філіппіни

Вночі гуляли столицею Манілою. 5 кілометрів ішли пішки, щоб потрапити на ринок морепродуктів. Він поділений на дві частини. З одного боку харчі, а з другого – ресторани. Можна купити делікатесів і принести кухарям, щоб приготували. Так виходить дешевше, ніж замовляти в ресторані.

Пізніше дізналися, що Манілу вважають одним із 10 найнебезпечніших міст світу. Посольство Сполучених Штатів обгороджене стіною завширшки 3 метри з колючим дротом. По периметру ходять охоронці з автоматами. Поліція, проїжджаючи, зупинялась і придивлялася до нас. Дивувалися, що гуляємо так пізно.

На острові Малапаскуа пірнали, щоб побачити акул, які водяться тільки там. Відрізняються від своїх родичів довгим заднім плавником. Тихо сиділи на піску. Доки акули кружляли зверху, не дихали. Вони бояться бульок.

3. СИнгапур

У цьому місті-державі діють багато заборон і штрафів. Ходив і дивився, чи хтось кине бичка від цигарки. Цікаво було, що станеться з порушником. На вулицях і в громадських закладах не помітив курців. Місця для паління – ізольовані.

Ятки з вуличними харчами є тільки у великих торгових центрах. На вулицях заборонено їсти.

Високі податки на авто, паливо дороге. Тому машин на дорогах мало. Але громадська транспортна система прекрасна: вчасно, зручно, всюди кондиціонери.

4. Сідней

Шокувало, наскільки місцеві жителі – спортивні. Ввечері з дружиною гуляли пляжами. Йшли біля приватних будинків. Купа людей бігає. Дехто – із собакою. Чоловік біг пірсом. Стало жарко – пірнув у воду. Виліз і побіг далі.

В автобусі почув від чоловіка, що він їздив робити татуювання в Аргентину. Злітати туди до майстра дешевше, ніж набити таке в Австралії.

5. Гаваї

Були в музеї військової бази Перл-Гарбор. Під час Другої світової війни японці тут напали на американські кораблі. База діє досі, туристів висаджують з автобусів тільки в дозволених місцях. Показують бухту, де затопили багато військових суден. Три не змогли підняти. Залишилися як експонати.

30 років тому матрос, який служив на човні й урятувався після бомбування, повернувся на Гаваї. У заповіті попросив поховати з побратимами, які загинули на кораблі. Тіла багатьох тоді залишилися під водою. Прах матроса захоронили там. Після цього так робили ще кілька ветеранів.

Зараз ви читаєте новину «Вагон метро поділений на дві частини – жіночу й чоловічу. Посередині – червона лінія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути